dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin kondigt Covid-brigade aan

lees ook ...

Regeringsbeloften geschreven op water

Bij zijn aantreden beloofde Santokhi dat hij de koers binnen een week omlaag zou brengen en met het IMF zou werken om de economie gezond te maken op zo’n manier dat de bevolking het niet zou voelen. O...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft tijdens de Covid-19-persconferentie gezegd dat er een Covid-brigade komt. Een speciale Covid-brigade zal op basis van de wettelijke voorzieningen gaan toezien op de naleving en handhaving van de maatregelen en protocollen, die vanuit de overheid zijn uitgegaan voor het onder controle houden van Covid-19.

In deze brigade zullen de units en ministeries die reeds betrokken zijn bij de handhaving en naleving geïntegreerd zijn. “We gaan ervoor zorgen dat in de Covid-brigade die wettelijke voorzieningen er zijn om hard op te treden, daar waar nodig is,” benadrukte Ramdin.

Integrale aanpak
Er zal volgens hem nu sprake zijn van een meer integrale aanpak. De ministeries die reeds betrokken waren gaan integraal samenwerken en meer op elkaar afgestemd zijn. De aanpak zal ook in die zin verschillen dat het nadrukkelijker samen met de belanghebbenden, te weten het bedrijfsleven, zal geschieden.

Met het bedrijfsleven zal de verantwoordelijkheid voor naleving gedeeld worden. Minister Ramdin zegt dat het dan niet meer alleen om het opleggen van maatregelen gaat, maar de gezamenlijke verantwoordelijkheid daarover.

Het huidige ministeriële Clusterteam zal zich blijven buigen over de medische stand van zaken, op basis van verslagen die komen vanuit het ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast zullen deze ministeries en alle units die betrokken waren bij handhaving en naleving betrokken worden in de speciale brigade.

Ondersteunende voorzieningen
Volgens minister Ramdin zal alles vanuit de cluster gemonitord worden. Besloten zal worden hoe met alle informatie wordt omgegaan en welke maatregelen getroffen worden. “Het kunnen maatregelen zijn in de richting van een normalisatie van het economisch en maatschappelijk proces, maar wel verantwoord en gecontroleerd”, zei de bewindsman.

Hij zei dat het de samenleving niet moet verbazen als bedrijven ook gesloten worden. Echter wil de overheid ook niet, dat een bedrijf de hele sector dupeert. Deze maand nog zullen ondersteunende voorzieningen richting het bedrijfsleven en individuen hun beslag krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin kondigt Covid-brigade aan