zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin: “Energie zal Suriname in wereldwijde discussies brengen”

lees ook ...

Braziliaanse verdachte aangehouden voor voertuigverduisterin...

De 39-jarige L.M een Braziliaanse staatsburger die illegaal in Suriname verblijft, is aangehouden door een gemengd team van de politie. Hij wordt beschuldigd van verduistering van een voertu...

Tijdens de Suriname Energy, Oil & Gas Summit (SEOGS) 2024 hebben ministers uit de regio de impact van de opkomende olie- en gassector op de dynamiek in Suriname en de bredere Caraïben besproken. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking deelde zijn visie op hoe deze sector de regio zal transformeren.

“Vanwege olie en gas zullen we internationale aandacht krijgen en deel uitmaken van wereldwijde discussies,” zei Ramdin. Hij benadrukte dat energie een strategisch goed is dat in de komende decennia schaars zal worden. Dit zal leiden tot een toename van internationale kapitaalstromen naar de regio vanwege de hoge investeringsmogelijkheden.

“We zullen veiligheid in deze regio moeten garanderen, en dat is een ander element van geopolitiek. Stabiliteit in termen van democratie, mensenrechten, rechtspraak en goed bestuur zal cruciaal zijn,” stelde hij. Ramdin besprak ook de noodzaak van meer regionale samenwerking en integratie.

“Leiders moeten samenkomen en praten over de toekomst van het Caribisch gebied, niet alleen binnen Caricom, maar ook met andere landen die als geassocieerde leden kunnen worden opgenomen,” zei hij. Ramdin benadrukte dat de welvaart gedeeld moet worden en ten goede moet komen aan de hele regio. “We moeten kijken naar de regio als één geheel en samenwerken om meer te bereiken.”

Ramdin zei dat we Suriname moeten voorbereiden op grote veranderingen die gepaard gaan met conflicten. Hij wees ook op de noodzaak van een goed voorbereide transitieperiode na de olie- en gasproductie.

“Binnen 25-30 jaar zullen bepaalde sectoren, zoals de extractieve industrie, opraken. We moeten nu al werken aan een nieuwe economie. Landbouw zal blijven, dus we moeten de productie verhogen met technologie,” merkte hij op. Volgens Ramdin moeten politici hun mindset veranderen en plannen voor de toekomst en niet voor de volgende verkiezing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin: "Energie zal Suriname in wereldwijde discussies brengen"