zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
4.5
(2)

Minister Ramdin en Nederlandse ambassadeur in gesprek over visumproblemen

lees ook ...

“Nieuwe” SLM Airbus inzetbaar op Mid-Atlantische...

Op woensdag 24 mei 2023 vond een plechtigheid plaats op de Johan Adolf Pengel Airport ter gelegenheid van de inzegening van de "nieuwe" Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM)....

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op maandag 22 mei 2023 een belangrijke ontmoeting gehad met ambassadeur Henk van der Zwan van Nederland om brandende visumkwesties te bespreken. Het doel van de bijeenkomst was het streven naar een effectieve en efficiënte visumverlening voor Surinamers.

Tijdens de ontmoeting benadrukte minister Ramdin het belang van goede betrekkingen tussen Nederland en Suriname en bracht hij de uitdagingen ter sprake waar Surinamers mee te maken hebben bij het verkrijgen van een Schengenvisum. Onderwerpen als lange wachttijden, wachten buiten het kantoor van VFS en de korte geldigheid van verstrekte visa werden besproken. Minister Ramdin drong aan op het aanpakken van deze problemen en het tijdig afhandelen van visumaanvragen.

De Nederlandse ambassadeur erkende de bezorgdheid van de minister en benadrukte het belang van een efficiënt en transparant visumaanvraagproces, zodat Surinamers gemakkelijk kunnen reizen naar het Schengengebied, waaronder Nederland.

Ambassadeur Van der Zwan kondigde aan dat er binnenkort een delegatie van Nederlandse functionarissen zal afreizen naar Suriname om het visumafhandelingsproces bij VFS te evalueren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin en Nederlandse ambassadeur in gesprek over visumproblemen