woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin en Japanse ambassadeur bespreken versterking bilaterale relatie

lees ook ...

LVV-minister onderstreept belang van voedselzekerheid in Sur...

Op woensdag 17 juli 2024 heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) zijn zorgen uitgesproken over de voorspelde regenval. Se...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft op maandag 3 juli 2023 een ontmoeting gehad met de niet-residerende ambassadeur van Japan voor Suriname, Matsubara Yutaka, tijdens de Caricom-top in Port of Spain, Trinidad. De Japanse ambassadeur bedankt Suriname voor hulp aan Japanse burgers en bespreekt verdieping van de bilaterale relatie.

Tijdens de ontmoeting heeft de Japanse ambassadeur zijn dank uitgesproken aan minister Ramdin voor de inzet van de Surinaamse autoriteiten bij het redden van twee Japanse staatsburgers. Eén persoon werd gered door de Surinaamse Kustwacht nadat er complicaties optraden tijdens een onweersbui op de Atlantische Oceaan.

Daarnaast heeft de Surinaamse politie ondersteuning geboden aan een Japanse burger die slachtoffer werd van een overval in het grensgebied met Frans-Guyana. Tijdens de ontmoeting is ook gesproken over de benoeming van een Surinaamse honorair consul in Tokyo om de bilaterale relatie verder te verdiepen.

Japan heeft ook gevraagd om steun van Suriname bij het behandelen van een verzoek aan het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) voor de zuivering van gecontamineerd water. Minister Ramdin heeft bevestigd dat de vriendschappelijke relaties tussen beide landen in stand worden gehouden en dat Suriname het verzoek van Japan in overweging zal nemen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin en Japanse ambassadeur bespreken versterking bilaterale relatie