donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Ramdin dringt bij Belgie aan op afschaffing visum

lees ook ...

President Santokhi reikt grondbeschikkingen uit in Commewijn...

Er zijn opnieuw grondbeschikkingen uitgereikt. Deze keer was het de beurt aan het district Commewijne. President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag ook grondbescheiden uitgereikt. Het staatshoofd ...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), ziet graag dat Belgiё de visumverplichting afschaft voor het afreizen naar Europa. Dit liet de bewindsman weten tijdens een persconferentie gehouden op 22 maart 2022.

“We hebben inmiddels steun van Nederland en Frankrijk en wij hopen dat ook Belgiё als één van 27 landen van Europa ons gaat steunen”, aldus de minister. De bewindsman zegt dat het wetsvoorstel reisdocumenten goedgekeurd is door de raad van ministers. Het voorstel zal de weg naar de Staatsraad en het parlement vervolgen, voor verdere beoordeling en goedkeuring.

“Langzaamaan zijn we bezig om die capaciteit te bouwen om vrij snel door het proces van visumvrij reizen te komen. Wij gaan zeker het traject voortzetten”, zei de minister. Dit zal heel wat bureaucratie wegnemen in termen van wachttijden en kosten die je moet maken om een visum aan te vragen”, aldus de BIBIS-minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin dringt bij Belgie aan op afschaffing visum