dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Ramdin dringt bij Belgie aan op afschaffing visum

lees ook ...

Marvin Kathusing al twee weken vermist in Den Haag

Aan het begin van deze maand deed de familie van de 43-jarige Marvin Kathusing een dringende oproep omdat hij vermist werd. Twee weken later, ondanks intensieve zoekinspanningen, is er nog steeds geen...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), ziet graag dat Belgiё de visumverplichting afschaft voor het afreizen naar Europa. Dit liet de bewindsman weten tijdens een persconferentie gehouden op 22 maart 2022.

“We hebben inmiddels steun van Nederland en Frankrijk en wij hopen dat ook Belgiё als één van 27 landen van Europa ons gaat steunen”, aldus de minister. De bewindsman zegt dat het wetsvoorstel reisdocumenten goedgekeurd is door de raad van ministers. Het voorstel zal de weg naar de Staatsraad en het parlement vervolgen, voor verdere beoordeling en goedkeuring.

“Langzaamaan zijn we bezig om die capaciteit te bouwen om vrij snel door het proces van visumvrij reizen te komen. Wij gaan zeker het traject voortzetten”, zei de minister. Dit zal heel wat bureaucratie wegnemen in termen van wachttijden en kosten die je moet maken om een visum aan te vragen”, aldus de BIBIS-minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin dringt bij Belgie aan op afschaffing visum