dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin bezoekt hoofdadviseur USAID

lees ook ...

Defensiepersoneel geniet van succesvolle family day

Lachende gezichten, lekker eten, muziek, sport, een clown, kinderspelen en tal van activiteiten op het terrein van de Memre Boekoe Kazerne op 3 december. Ook de kinderen genoten met volle teugen van d...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en International Samenwerking (BIBIS) bezocht donderdag 22 juli de  hoofdadviseur van het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID), Mark Feierstein.

Feierstein benadrukte bij deze ontmoeting de inzet van USAID om de regering van Suriname te ondersteunen bij belangrijke zaken als klimaatverandering, energiebestendigheid, milieubehoud, burgerveiligheid en COVID-respons. Feierstein zei ook een sterk partnerschap met Suriname te waarderen om sterkere, veiligere en meer welvarende gemeenschappen te bevorderen.

Minister Ramdin sprak ook zijn waardering uit voor het partnerschap maar merkte op dat USAID voor lange tijd afwezig is geweest in Suriname. ‘Het ligt in de bedoeling om zo spoedig mogelijk met het regionale kantoor in Barbados op basis van de Surinaamse prioriteiten en behoeften een project portfolio te ontwikkelen. “Ik zie enorme mogelijkheden om via dit traject regionale ontwikkeling en lokale capaciteit op te bouwen”, aldus de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin bezoekt hoofdadviseur USAID