woensdag 22 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Ramdin betuigt medeleven met Haïti

lees ook ...

Internaat ‘Zaailand’ krijgt een andere bestemmin...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is voornemens om het internaat Zaaland tot een educatiecentrum te maken om het schrijnende tekort aan scholen en leslokalen te helpen opvan...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken heeft zijn medeleven betuigd met het land Haïti dat recent is getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter. De aardbeving richtte een enorme ravage aan en er vielen honderden doden. De minister zei hierover “Dit is geen mooie dag voor Haïti, die reeds in een financieel-economische crisis, alsook politiek-bestuurlijk verkeert.” 

In het jaar 2010 werd Haïti ook getroffen door een zware aardbeving. Minister Ramdin was toen bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en had de leiding over de acties met betrekking tot Haïti. “Ik heb Haïti toen bezocht en we konden niet verder dan het vliegveld, omdat alle wegen waren geblokkeerd, door de ravage”, memoreert de minister deze donkere dagen.

De bewindsman noemt deze ramp een zware klap voor Haïti. “Wij volgen de ontwikkelingen op de voet. Wij moeten solidair blijven met het land dat lid is van CARICOM en hebben intussen ons medeleven betuigt aan de Haïtiaanse autoriteiten.” De minister geeft aan dat de CARICOM in solidariteit en eenheid hulp moeten bieden aan het zwaar getroffen land.

Minister Ramdin informeerde president Chandrikapersad Santokhi over de ramp. Het staatshoofd gaf in reactie hierop aan dat moet worden nagegaan wat de behoeften en noden zijn om de juiste hulp te kunnen geven aan Haïti. “Het moment dat er een update is over noodzakelijke hulpverlening, dan zullen wij kijken hoe wij het beste kunnen ondersteunen”, aldus president Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin betuigt medeleven met Haïti