zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin bespreekt economische ontwikkelingen met Franse delegatie

lees ook ...

Minister Albert Ramdin, waarnemend minister van Financiën en Planning, heeft een onderhoud gehad met een Franse delegatie onder leiding van de ambassadeur van Frankrijk in Suriname en Guyana, Nicolas de Lacoste. Er is gesproken over de economische uitwisselingen tussen Suriname en Frans-Guyana.

De Lacoste was zeer verheugd over het feit dat Frankrijk en Suriname recent de overeenkomst ten aanzien van de schuldherschikking in Washington hebben getekend. Minister Ramdin gaf aan dat de onderhandelingen met Frankrijk altijd constructief zijn geweest.

In het verlengde daarvan is gesproken om nadere afstemming te plegen over de voortgang van de projecten met Frankrijk via de Agence Française de Développement (AFD). Ramdin gaf verder mee dat er goede vooruitzichten zijn met betrekking tot de bilaterale schuldherschikking met India en China.

Er zijn tevens gesprekken gevoerd met de minister van Financiën van India en bondholders in Washington, welke worden voortgezet. Verder deelde hij mee dat het IMF-programma herzien wordt, waarbij meer aandacht gegeven zal worden aan de koopkracht versterking van de sociaal zwakkeren. Hij benadrukte dat vanwege de wereldcrisis de situatie verslechterd is.

De Lacoste beaamde dit en bevestigde dat ook Frankrijk te kampen heeft met de wereldcrisis. Eveneens werd van gedachten gewisseld over het standpunt van de United Nations Development Programme (UNDP), voor schuldverlichting voor kleine kwetsbare landen waaronder Suriname. Hierbij werd de compensatie besproken die Suriname zou moeten krijgen als high forest, low deforestation developing country (HFLD), die haar bos in stand houdt en, onder andere, voor zuurstof zorgt.

Minister Ramdin vroeg ondersteuning aan Frankrijk voor het verzoek van Suriname om binnen de World Bank als International Development Association (IDA) lidland gekwalificeerd te worden. Dit, op basis van de multi dimensional vulnerability index die gehanteerd moet worden voor de kleine kwetsbare landen die vooral lijden door, onder andere, klimaatverandering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin bespreekt economische ontwikkelingen met Franse delegatie