woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin bespreekt belangrijke onderwerpen met DNA-Commissie BIBIS

lees ook ...

Saramaccakanaal rehabilitatieproject begint: economische voo...

Medio januari is aannemer International Infra N.V. begonnen met de werkzaamheden voor het "Saramacca Canal System Rehabilitation Project" (SCSRP). Volgens projectmanager Vishnu Kalloe belooft dit een ...

Op maandag 20 november 2023 ontving minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) de vaste commissie van de Nationale Assemblee (DNA) voor zijn ministerie. De bijeenkomst, voorgezeten door Asiskumar Gajadien, richtte zich op de begrotingsbehandeling, de effectiviteit van het buitenlands beleid, en de daarvoor toegewezen middelen.

Voorzitter Gajadien en de leden van de commissie, waaronder Rabindre Parmessar, Ronny Aloema, Niesha Jhakry, Mahinderkoemar Jogi, en Chuanrui Wang, stelden vragen over diverse onderwerpen, waaronder de nieuwbouw van het ministerie, kosten van buitenpost Marokko, oil & gas ontwikkelingen, local content, migratiebeleid, visumvrij reizen, en de brug over de Corantijnrivier.

Minister Ramdin beantwoordde uitgebreid de gestelde vragen en verduidelijkte de noodzaak van de nieuwbouw. Hij benadrukte de internationale uitstraling van het ministerie en de behoefte aan een efficiëntere dienstverlening met alle directoraten onder één dak.

Op het gebied van buitenlandse kwesties, zoals de brug over de Corantijnrivier, het grensgeschil tussen Guyana en Venezuela, en de Palestina-Israël kwestie, legde de minister de complexiteit uit en benadrukte het belang van begrip voor het diplomatieke proces.

Ten aanzien van oil & gas werden verschillende aspecten behandeld, waaronder local content, investeringen, migratie, import-export, faciliteiten voor bedrijven, btw, diepzeehavens, en samenwerking met het bedrijfsleven.

De partijen waren het erover eens dat verdere besprekingen nodig zijn. Een reguliere vergadering is gepland voor januari, en Ramdin kondigde aan dat er een amendement op de begroting zou worden ingediend. De minister ontving complimenten voor de begrotingsopstelling, en de vergadering werd afgesloten met dankbetuigingen aan Minister Ramdin voor zijn uiteenzetting.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin bespreekt belangrijke onderwerpen met DNA-Commissie BIBIS