dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin benadrukt oceaanbescherming en internationale samenwerking

lees ook ...

Instaprekening van De Surinaamsche Bank

De Surinaamsche Bank introduceerde vrijdag jongstleden een nieuw product, namelijk de DSB instaprekening. Het is een nieuwe dienst. Dit moet financiële inclusie bevorderen bij elke Surinamer door toeg...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft onlangs meerdere internationale reizen gemaakt. Voor aanvang van de Raad van Ministers gaf hij een update over zijn recente activiteiten.

In Costa Rica nam Ramdin deel aan The Ocean Conference, waar hij het belang van oceaanbescherming voor Suriname onderstreepte, met nadruk op visvangst, piraterij en vervuiling. “Onze territoriale wateren zijn groter dan ons landoppervlak,” zei hij.

Daarnaast voerde hij bilaterale gesprekken met de Saoedische minister over door het Saudi Fund for Development gefinancierde projecten en sprak hij met zijn Costa Ricaanse collega over samenwerking tussen Caricom en Centraal-Amerika. In Washington DC besprak Ramdin de kandidatuur van Suriname en Caricom voor de functie van secretaris-generaal bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

Op de Bahama’s vergezelde hij president Santokhi naar de Afrexim Bank vergadering, waar investeringsmogelijkheden in diverse sectoren werden besproken. Afrikaanse bedrijven toonden interesse in het West Suriname project.

Tot slot nam Ramdin deel aan de Vredessummit in Zwitserland, waar Suriname zijn steun uitsprak voor de slotverklaring tegen de oorlog in Oekraïne en voor het verbod op nucleaire wapens. Ramdin benadrukte het belang van vrede voor de economie en veiligheid van Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin benadrukt oceaanbescherming en internationale samenwerking