vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
2.8
(11)

Minister Ramadhin eist dat Guillermo Samson belediging terugtrekt

lees ook ...

Houders en personeel betting kantoren bieden DNA petitie aan...

De houders en personeelsleden van bettingkantoren in Suriname overhandigden een petitie aan de griffier van De Nationale Assemblée (DNA), Ruth de Windt. De brief is gericht aan de DNA-voorzitter Marin...

De advocaat van der Hilst  heeft in naam van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, de directeur/eigenaar van IBW University of Aplied Science, Mr. Drs. Guillermo Samson de dato 6 mei aangeschreven omtrent hetgeen hij in een programma van Radio Tamara gezegd zou hebben over de minister. De advocaat geeft aan dat Guillermo Samson verregaande beschuldigende uitlatingen heeft gedaan aan het adres van minister Amar Ramadhin. De ‘beschuldiging’ luidde volgens de advocaat dat Samson had gezegd dat Ramadhin een narcist is en dat narcisten een diepgeworteld patroon van grootheid gevoelens hebben die tot uiting komen in fantasie of gedrag. Narcisten hebben een grote behoefte aan bewondering uit hun omgeving, maar hebben zelf weinig empathie met anderen.

De advocaat stelde dat de diagnose narcisme wordt vastgesteld door de psychiater en dat zijn cliënt niet lijdt aan deze ziekte en geen narcist is. Zijn cliënt zou zijn geschaad in zijn eer en goede naam en zou vals zijn beschuldigd. De advocaat stelt meneer Samson naar aanleiding van het bovenstaande in gebreke, en wil dat zijn naam gezuiverd wordt en dat de heer Samson zijn uitlatingen rectificeert. De minister eist via zij advocaat dat de heer Samson binnen 48 uur na betekening van het schrijven op het station Radio Tamara, in Dagblad Suriname, Starnieuws en de Ware Tijd  het navolgende bekent:

‘De uitlating gedaan door mijn persoon, Guillermo Samson op 25 april 2021 in een live uitzending van het station Radio Tamara met als titel:wekelijks commentaar van onze man in Paramaribo, Mr. Drs Guillermo Samson, gericht aan het adres van de heer Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, zijn beledigend en lasterlijk geweest, dat door de uitlating van mij, de heer Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid is geschaad in zijn eer, goede naam, maatschappelijke reputatie en persoonlijke integriteit. Bij deze trek ik de gedane  ongerechtvaardigde onjuiste uitlating volledig in, derhalve biedt ik mijn welgemeende, behoorlijke, oprechte en gepaste verontschuldiging bij deze aan, aan de heer Amar Ramadhin, Minister van Volksgezondheid. Ik zal mijn verontschuldiging ook per schrijven richten aan de heer Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid op het adres Henck Arronstraat 64. Met deze verklaring beoog ik de eer, goede naam, maatschappelijke reputatie en persoonlijke integriteit van de heer Ramadhin, minister van Volksgezondheid volledig te hebben hersteld.’ Bij gebreke, waarvan ik genoodzaakt zal zijn namens mijn cliënt, u in rechte te betrekken, waar alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten voor uw rekening komen te staan.

De 48 uren waarin Samson de bovenstaande verontschuldiging zou moeten publiceren zijn al verstreken zonder dat hij gehoor heeft gegeven aan de eis van de advocaat van minister Ramadhin en dus wachten wij de vervolghandelingen van de advocaat van de minister af.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

15 REACTIES

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin eist dat Guillermo Samson belediging terugtrekt