zaterdag 1 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
3.3
(3)

Minister Ramadhin wil verpleegkundigen in Suriname houden

lees ook ...

Registratie Stimuluspakket vervroegd uittreden Overheidsdien...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij...

In de afgelopen periode hebben veel verpleegkundigen Suriname verlaten om ergens anders hun krachten te geven. Daarom worden er vanuit de overheid diverse mogelijkheden bekeken om de braindrain tegen te gaan. Behalve dat er gewerkt wordt aan het verruimen van de opleidingscapaciteit voor Suriname, wordt er ook intensief gewerkt aan het implementeren van een landelijke loonreeks voor de zorgsector.

Tevens wordt vanuit het Herstelplan voor de gezondheidszorg gekeken naar het realiseren van een sectorbrede collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Het Elsje Finck-Sanichar College (COVAB), heeft vrijdag in het bijzijn van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, diploma’s overhandigd aan geslaagden van diverse opleidingen.

In totaal zijn er 123 geslaagden voor de basisopleiding tot Verpleegassistent, basisopleiding tot Ziekenverzorgende, basisopleiding tot MBO Verpleegkundige, Postbasis/gespecialiseerde opleiding, hbo-opleiding tot hbo-Verpleegkundige en hbo-opleiding tot hbo – Health management.

Minister Ramadhin gaf in zijn toespraak aan dat hij heel tevreden is met het aantal geslaagden en ziet graag dat men een bijdrage levert aan de zorg in Suriname. De bewindsman geeft aan dat hij niet graag heeft dat verpleegkundigen vertrekken naar het buitenland. “Brain Gain” is waar het ministerie zich reeds geruime tijd sterk voor maakt om het tekort aan verplegenden te minimaliseren.

Het EFS-college Covab, krijgt de volledige ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid om zoveel mogelijk personen op te leiden in de Algemene, maar ook in de Specialistische verpleegkunde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin wil verpleegkundigen in Suriname houden