woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(2)

Minister Ramadhin voor de rechter

lees ook ...

26 boeren in Nickerie hebben grond van minimaal 15 hectaren ...

In februari dit jaar is door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een algemene bekendmaking via de mediahuizen geplaatst dat geïnteresseerde rijstboeren zich konden registreren voor...

Rectificatie vanwege uitspraken bij diverse media, voor belediging, smaad en laster en voor aantasting van de goede naam en eer. Dit is de wat Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin hebben geeist in de rechtszaak die zij tegen minister Ramadhin hebben aangespannen. Dit, omdat zij in hun goede naam en eer zijn aangetast, na beledigende uitspraken van de zijde van de minister. 

Om negen uur in de ochtend moest minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zich aanmelden bij de rechter. Ramadhin zegt dat hij niet op de hoogte is van hoe- en wanneer hij mensen heeft beledigd. Dat is ook nooit de intentie van een minister óf de regering. ‘Een ieder is nodig voor het aanvechten van de Covid-19 crisis; ook zij die verschillen van mening met het coronabeleid. Maar, ik zal geen enkele rechtszaak uit de weg gaan’, aldus Ramadhin.

Op 20 augustus hebben de indieners, mede namens- en met anderen, een petitie aangeboden bij vicepresident Ronnie Brunswijk, om vaccinatiedwang en iedere vorm van discriminatie met betrekking tot vaccinatie, tegen te gaan. De indieners maken zich zorgen om het coronabeleid en de mogelijke vormen van ‘apartheid’ die daarmee worden aangewakkerd.

Volgens de bewindsman is het streven van de regering om de crisis zo goed als mogelijk te beteugelen. Alle maatregelen die worden getroffen, moeten daarom in het verlengde van dat uitgangspunt gezocht worden. Eerder heeft de minister alle critici opgeroepen om met hem in dialoog te treden. ‘We blijven altijd open voor dialoog. Een ieder kan en mag de regering benaderen’, klinkt het bij Ramadhin.

De minister weerspreekt dat hij ooit iemand heeft gedwongen tot het vaccineren. Hij is er daarom van overtuigd dat het recht aan zijn zijde is. ‘Net zoals het was in de zaak van de covidmaatregelen en de mondkapjesplicht. We zijn als ministerie voorbereid’, aldus Ramadhin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin voor de rechter