zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Ramadhin: “Verlichting voor gezondheidswerkers op komst”

lees ook ...

Somohardjo vreest omkoping van assembleeleden na de verkiezi...

Paul Somohardjo verwacht dat parlementariërs na de komende verkiezingen omgekocht kunnen worden, omdat er veel zwart geld in omloop is. Hij pleit daarom voor verdere aanscherping van de Terugroepwet. ...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat er verlichting komt voor gezondheidswerkers in Suriname. Hij zegt dat er een plan gepresenteerd zal worden aan de regering om het aantal personen dat vertrekt voor een beter leven in het buitenland te verminderen.

Volgens de minister is het geen nieuw fenomeen dat verpleegkundigen de sector verlaten, maar gebeurt dit nu op een hoger niveau dan voorheen. Ramadhin benadrukte echter dat het niet klopt dat ruim 80 procent van de verpleegkundigen uit het land vertrekt. Het wegtrekken van verplegend personeel vindt over de hele wereld plaats, vooral na de Covid-19-pandemie. Landen in de regio en Europa werken nu met verpleegkundigen uit Afrika.

Het probleem van het wegtrekken van personeel had de minister bespreekbaar gemaakt op de conferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ramadhin benadrukte dat er gewerkt wordt met het zorgplan van de regering dat is opgenomen in het Herstelplan van de overheid, dat negen punten bevat. Ook moet de communicatie naar de samenleving veranderen.

Vanaf nu zal er gewerkt worden aan het behouden van de gespecialiseerde groep in Suriname, want als zij weg zouden trekken, zou dat desastreus uitpakken voor de sector. De minister gaf verder aan dat er gekeken zal worden naar een betere waardering van de gezondheidsmedewerkers.

Er moet naar verschillende toelagen en het Fiso gekeken worden. De mogelijke looncorrectie moet in het voordeel werken van de medewerkers. Verpleegkundigen moeten de waardering krijgen die zij werkelijk verdienen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin: “Verlichting voor gezondheidswerkers op komst”