woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Ramadhin verdedigt beleid van de regering

lees ook ...

Ferry service Suriname-Guyana is halted due to problems with...

The Canawaima Ferry, which operates the ferry service between Suriname and Guyana, is out of service until further notice. The service has been suspended due to machine problems. From given inform...

Enkele burgers hebben minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid  voor het gerecht gedaagd wegens belediging en aantasten van hun eer en goede naam. De minister zei gisteren  tegen de rechter toen het kort geding dat tegen hem aanhangig is gemaakt voor de eerste keer diende: “Ik ben hier, voldoe aan mijn plicht en ben er om het beleid van de regering te verdedigen”.  

De bewuste burgers willen dat de minister wordt veroordeeld tot het rectificeren van uitspraken gedaan via verschillende media. Minister Ramadhin zou nadat de eisers een petitie aan vicepresident Ronnie Brunswijk – toen als waarnemend president – hadden aangeboden, uitspraken hebben gedaan die zij kwalificeren als belediging, laster, smaad en aantasting van hun recht op eer en goede naam. In de petitie vragen de indieners dat de regering stopt met het huidige Covidbeleid en de dwang tot vaccinatie.

Minister Ramadhin zegt zich niet erin te kunnen terugvinden dat hij mensen beledigd zou hebben. “ik heb nooit die intentie.” Als  minister van Volksgezondheid heeft hij zijn mening gegeven over de inhoud van de petitie. “Men moet tegen een stukje kritiek kunnen als ik zaken beredeneer en beargumenteer. Dan kan de groep het als belediging zien, maar ik verschil van mening,” aldus de volksgezondheidsminister

“Maar intussen gaan we door, het virus slaapt niet. We gaan door met vaccineren, gisteren zijn we begonnen met de boostervaccins.” Minister Ramadhin vervolgt met aan te geven dat in de hele wereld een aantal ministers van volksgezondheid voor het gerecht zijn gesleept. “Het is een nieuwe situatie en mensenrechten- en patiëntenorganisaties vinden de maatregelen van de overheid om het virus in te dammen, te stringent.”

De uitspraak van de rechter in het kort geding is op 11 november.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin verdedigt beleid van de regering