maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramadhin neemt deel aan webinar ‘Niet Overdraagbare Aandoeningen’

lees ook ...

Illegale verkopers geven Crisisteam kopzorgen

Het schijnt maar niet te lukken met de illegale verkopers in de binnenstad. Daarom worden de verscherpte acties van het Crisisteam in samenwerking met de Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname (BBS)...

Minister Amar Ramadhin van het ministerie van Volksgezondheid heeft op uitnodiging van het departement Non Communicable Diseases (NCD’s)/ Integrated Service Delivery (ISD) van de World Health Organization (WHO) als speciale gastspreker meegedaan aan een webinar over NCD’s. De titel van deze webinar was ‘From Declarations to Actions: Political will to fight NCD’s’. Ruim 400 participanten namen deel aan deze webinar.

Minister Ramadhin van Volksgezondheid gaf in zijn spreekbeurt aan welke strategieën Suriname zal toepassen om NCD’s (niet overdraagbare aandoeningen) zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en suikerziekte aan te pakken en tegen te gaan. De minister noemde onder andere andere het veranderen van het onderwijs curriculum naar meer mensgerichte en public health vakken, promoten van een healthy life style door veilige gebieden te identificeren waarbinnen mensen zich kunnen bewegen. Het gebruik van ongezonde producten zal ontmoedigd worden in de vorm van invoerrechten en extra heffingen op suiker, terwijl er voor de import van veilige en gezonde voedingsmiddelen goede regelgeving komt.

Minister Ramadhin heeft als enige minister tijdens de webinar, de visie van Suriname over de aanpak van niet overdraagbare aandoeningen duidelijk overgebracht. De visie voor het terugdringen van NCD’s zal in samenwerking met het zorgveld en andere partners, zoals de PAHO en UNICEF in daden worden omgezet.


 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin neemt deel aan webinar 'Niet Overdraagbare Aandoeningen'