woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramadhin krijgt bezoek van risk communicatian expert

lees ook ...

Hellings in ere hersteld bij de Energie Bedrijven Suriname

De rust is vandaag gekeerd in de Energie Bedrijven Suriname. Vicepresident Ronnie Brunswijk is erin geslaagd om partijen bij elkaar te brengen. Ook Santhoki heeft een bijdrage geleverd. Marciano Helli...

Van 13 tot en met 15 juli aanstaande wordt er een Risk Communication and Community Engagement Workshop verzorgd, waaraan diverse ziekenhuizen en ministeries meedoen. Het wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met de Pan-American Health Organization/World Health Organization (PAHO/WHO).

Risk communication expert Ljubica Latinovic, die de workshop zal verzorgen, bracht een kennismakingsbezoek aan minister Amar Ramadhin. Ljubica Latinovic gaf in het kort aan wat het doel is van deze workshop en zal samen met alle instanties de komende dagen hierop ingaan. De doelstellingen van deze workshop zijn:

Het begrip leren opbouwen van de rol en componenten van risicocommunicatie en gemeenschaps-betrokkenheid (RCCE) voor paraatheid en reactie op noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, met speciale aandacht voor respiratoire virussen. Hulp middelen en vaardigheden te bieden om RCCE effectief te gebruiken tijdens gezond-heidscrises, om op een tijdige en effectieve manier te communiceren en in contact te komen met getroffen gemeenschappen, de routekaart te bespreken voor versterking van het nationale RCCE-systeem voor paraatheid en reactie op noodsituaties.

Minister Ramadhin is de PAHO/WHO dankbaar voor de technische ondersteuning en is ervan overtuigd dat de workshop moet leiden tot het vergroten van onze technische capaciteiten op het gebied van risicocommunicatie in Suriname. Er is veel geleerd uit de covidpandemie en we moeten voorbereid zijn op toekomstige pandemieën of ziekte-uitbraken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin krijgt bezoek van risk communicatian expert