maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramadhin krijgt bezoek van risk communicatian expert

lees ook ...

Leesbrillenproject Chietsana Foundation

Afgelopen vrijdag organiseerde de ChietSana Foundation een leesbrillen- gezondheidsproject op het terrein van Soeng Ngie & Co aan de Nieuwe Charlesburgweg. De brillen zijn gedoneerd in het buitenl...

Van 13 tot en met 15 juli aanstaande wordt er een Risk Communication and Community Engagement Workshop verzorgd, waaraan diverse ziekenhuizen en ministeries meedoen. Het wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met de Pan-American Health Organization/World Health Organization (PAHO/WHO).

Risk communication expert Ljubica Latinovic, die de workshop zal verzorgen, bracht een kennismakingsbezoek aan minister Amar Ramadhin. Ljubica Latinovic gaf in het kort aan wat het doel is van deze workshop en zal samen met alle instanties de komende dagen hierop ingaan. De doelstellingen van deze workshop zijn:

Het begrip leren opbouwen van de rol en componenten van risicocommunicatie en gemeenschaps-betrokkenheid (RCCE) voor paraatheid en reactie op noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, met speciale aandacht voor respiratoire virussen. Hulp middelen en vaardigheden te bieden om RCCE effectief te gebruiken tijdens gezond-heidscrises, om op een tijdige en effectieve manier te communiceren en in contact te komen met getroffen gemeenschappen, de routekaart te bespreken voor versterking van het nationale RCCE-systeem voor paraatheid en reactie op noodsituaties.

Minister Ramadhin is de PAHO/WHO dankbaar voor de technische ondersteuning en is ervan overtuigd dat de workshop moet leiden tot het vergroten van onze technische capaciteiten op het gebied van risicocommunicatie in Suriname. Er is veel geleerd uit de covidpandemie en we moeten voorbereid zijn op toekomstige pandemieën of ziekte-uitbraken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin krijgt bezoek van risk communicatian expert