donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramadhin installeert Geneesmiddelen Registratie Commissie

lees ook ...

Caricom en Cuba zijn goede vrienden, aldus President Santokh...

Caricom-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens een persconferentie bij de 8ste editie van de Caricom-Cuba Summit aan, dat de relatie tussen de regionale organisatie en Cuba constant zijn gebl...

De minister van Volksgezondheid, drs. Amar Ramadhin installeerde op 6 januari jongstleden de Geneesmiddelen Registratie Commissie, waarbinnen de effectiviteit, veiligheid en kwaliteit van de geneesmiddelen voor de Surinaamse markt gecontroleerd  zal worden.

De Registratie Commissie met als voorzitter de heer Rob Verhage, bestaat uit onafhankelijke deskundigen die de aangeboden geneesmiddelen op veiligheid en effectiviteit beoordelen alvorens die te registreren. Er wordt gewerkt met data van de WHO, maar ook met analyses en onderzoeken van andere Registratie Commissies uit de regio. Er wordt prioriteit gegeven aan essentiële geneesmiddelen welke de meest belangrijke gezondheidsproblemen moet kunnen oplossen.

Er zal gewerkt worden met de Nationale Geneesmiddelen Klapper welke aangeeft welke medicamenten  belangrijk zijn voor de gezondheid. Het nieuwe vaccin voor Covid-19 is één van de essentiële geneesmiddelen die door deze Commissie onderzocht zal worden. Er zal worden nagegaan of de vaccins die worden aangeboden voor registratie van goede kwaliteit zijn om goedgekeurd te worden.

Minister Ramadhin zei vertrouwen te hebben in de nieuwe Registratie Commissie en wenste de leden veel succes toe. Hij gaf verder aan dat beleid rondom geneesmiddelen belangrijk is en ook de nodige aandacht zal krijgen vanuit het ministerie, waarbij het op zeer korte termijn in te stellen onderdirectoraat Farmacie aan dat voornemen inhoud moet geven.

De overige leden van de Registratie Commissie zijn mevrouw Miriam Naarendorp (Ondervoorzitter), Dhr. Jeetendra Jitan (Secretaris), Mevr. Sascha Baal (Lid), Dhr. Awinash Karia (Lid)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin installeert Geneesmiddelen Registratie Commissie