zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
3.7
(3)

Minister Ramadhin; hark yu eygi dyari fos yu taki fu di f’mi !

lees ook ...

Ali: “Santokhi beloofde oplossing voor visvergunningen...

Ifraan Ali, de president van Guyana, heeft tijdens een openbare bijeenkomst in Crabwood Creek, Berbice, aangekondigd dat hij samen met president Chandrikapersad Santokhi van Suriname de mogelijkheid o...

Schoenmaker hou je bij je leest, of uit het Surinaams vertaald is de boodschap voor de minister van Volksgezondheid: Amar Ramadhin, hark je eigen tuin voor je praat over de mijne.

Over de hele kustvlakte staakt het ondersteunend medisch personeel vanwege achterstallige betalingen door het Ministerie van Volksgezondheid.  Het Mungra Medisch Centrum in Nickerie, het ’s Lands Hospitaal en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het Marwina Ziekenhuis in Marowijne.

Staking Volksgezondheid

Daarom heeft Sranan Peyri vanaf Covid in 2020 geconstateerd dat deze minister een toegewijde en hardwerkende medicus schijnt te zijn, maar een slecht functionerende manager omdat hij geen juiste prioriteiten stelt.

Terwijl het overgrote deel van verpleegsters, broeders, laboranten en medische assistenten STAAKT, en instanties van Volksgezondheid slecht blijken te communiceren in een sterfgeval van een baby, besteedde Ramadhin terzelfde tijd vooral aandacht aan het bekritisen en belerend toespreken van journalisten.  Omdat ze volgens hem op een foute manier het nieuws brachten over baby Sara van 3 maanden die binnen 24 uur na haar eerste vaccinatie stierf.

Doodsoorzaak baby

Het ging in deze om een moeder, Salvia Pansa alleen in staat Surinaams te praten, die bij de medische autoriteiten vroeg naar de reden waarom haar kind gestorven was en geen antwoord kreeg. Uit wanhoop wendde zij zich tot de Snelle Pen, een journalistiek Human Interest digitaal medium. Daarna interviewde digitaal medium Tra Fas De de moeder, Starnieuws interviewde de minister en filmde als wederhoor journalist Naomi Hoever, die hem keurig van repliek diende.

De minister wees met zijn vinger naar een journalist, maar iedereen zag dat er drie vingers naar hem wezen. Die drie vingers, waren in deze de werkarmen van Volksgezondheid: de Spoed Eisende Hulp (AZP), de Regionale Gezondheids Dienst (GRD) en de Verpleegkundige inspectie, die faalden tegenover de moeder die om onderzoek naar de doodsoorzaak van haar baby vroeg.

“De minister maakt met zijn college over de media geen enkele indruk” vermelde een streamer in de krant de Ware Tijd. Omdat de publieke opinie zich sterk tegen de minister keerde, deed hij damage control= schade beperking van zijn & Volksgezondheid imago.

Damage control/ Eind goed, al goed?

De minister melde dat de RGD in zijn opdracht de vaccinatievloeistoffen heeft gecheckt en geconcludeerd dat die niet vervallen en correct (= gekoeld) opgeslagen zijn en eveneens correct toegediend. Dit werd gemeld na een interne audit, dus geen onafhankerlijk  onderzoek. Negen andere babies hebben op dezelfde poli en dezelfde dag de vaccinatie gehad uit dezelfde voorraad, zijn helemaal okay, werd ook bekend gemaakt.

Ondanks er geen obductie= onderzoek op het levenloze lichaam van de baby is uitgevoerd , werd met de moeder gesproken door een arts van SEH, (die bijzitten van de pers verbood). Ook was er een gesprek van moeder Pansa met de minister, met TFD’s Gloria Bottse en de Ware Tijd Ivan Cairo erbij en een verbod op verslag van hun erover.

Naar verluidt heeft de moeder nu toch niet meer de extra pijn van het niet gehoord of beantwoord worden van haar vraag over de doodsoorzaak van baby Sara. Eind goed, al goed in deze zaak, maar voor het overige valt er de komende tijd nog veel te melden over het ministerie van Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnMinister Ramadhin; hark yu eygi dyari fos yu taki fu di f’mi !