vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramadhin gaat in op zorgen rond covid en vaccinatie

lees ook ...

Stroomtarief blijft ongewijzigd op SRD 1,43 per kilowattuur

Het tarief voor stroom in Suriname is nog steeds SRD 1,43 per kilowattuur. Dit bevestigt directeur Dave Abeleven van de Energie Autoriteit Suriname (EAS) in reactie op recente insinuaties over een mog...

De Surinaamse burger zal geen merk-keuze kunnen maken wat het Covid-19 vaccin betreft. Dit zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op 25 juni tijdens zijn speech in de Nationale Assemblee. “Als er andere merken vaccins in ons land aankomen, zal op basis van de beschikbaarheid, geografische spreiding, onderliggende aandoening en afloopdatum bepaald worden wie in aanmerking komt voor het vaccin”, verduidelijkte de minister zijn statement. Ook  zullen de mensen de overheid  niet verplicht worden om zich te laten vaccineren, maar eerder gemotiveerd.

De minister gaf aan dat “personen in thuisisolatie momenteel centraal worden gemonitord door een groep van 23 artsen bij het BOG. Elke verslechtering wordt goed gemonitord middels het meten van de vitale functies. Sommigen die thuis blijven zonder te swabben en geen arts bezoeken, worden niet gemonitord en blijven onder de radar. Enkele personen overlijden dan ook thuis. Dit zijn suspect cases waarbij een postmortum swab wordt afgenomen”. Minister Ramadhin gaf verder aan dat de gemiddelde wachttijd voor een PCR swab-uitslag is teruggebracht naar 24 tot 36 uur. Bij duidelijke symptomen wordt er tevens ook een antigeen-sneltest ingezet waarna de behandeling direct kan starten.

Minister Ramadhin stelde dat doden, zoals de ronde doet in de samenleving, niet onterecht als Covid-19 doden worden bestempeld. Hij gaf aan dat de doodsoorzaak zorgvuldig wordt vastgesteld, maar dat men altijd terecht kan bij het Ministerie van Volksgezondheid bij andere vermoedens, waarna de geneeskundige inspectie een gericht onderzoek zal doen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin gaat in op zorgen rond covid en vaccinatie