donderdag 28 september 2023
27.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Ramadhin en prominente figuren bespreken aanpak zelfmoordcijfer in Nickerie

lees ook ...

Twee illegale landingsbanen vernietigd

JIT, het Justitieel Interventie Team (JIT) heeft in samenwerking met het Nationaal Leger twee illegale landingsbanen gevonden en onklaar gemaakt op 12 en 22 september jongstleden, in het binnenland va...

In de districtszaal van Nickerie hebben belangstellenden een bijeenkomst gehouden om input te ontvangen over het mentale gezondheidsprogramma dat zal worden geïmplementeerd. Het programma zal een gezamenlijke inspanning zijn van verschillende belanghebbenden, zoals het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef), het districtscommissariaat en het ministerie van Volksgezondheid.

Het Unicef zal inkomen met de awareness en capacity trainingen voor stakeholders (jeugdigen, adolescenten, opvoeders). Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en andere prominente figuren waren aanwezig om het belang van samenwerking te benadrukken en oplossingen te vinden voor de zorgwekkende kwesties, zoals het hoge zelfmoordcijfer in Nickerie.

In haar toespraak benadrukte districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan dat het zelfmoordprobleem in Nickerie ernstig is en haar grote zorgen baart. Ze dringt aan op een snelle oplossing voor dit kritieke probleem. Minister Ramadhin toonde zijn tevredenheid over de bijeenkomst en benadrukte dat het mentale gezondheidsprobleem snel en doeltreffend moet worden aangepakt. Hij onderstreepte het belang van samenwerking als sleutel tot een oplossing.

Tijdens een PowerPointpresentatie gaf Shivanie Narain, Unicef Health Officer, een overzicht van de inspanningen die tot nu toe zijn geleverd en de verdere stappen die genomen kunnen worden om dit wereldwijde vraagstuk aan te pakken. Een taskforce werd ook geïnstalleerd om zich specifiek toe te leggen op de mentale gezondheidszorg in de regio. De bijeenkomst eindigde met de ondertekening van een Memorandum of Understanding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin en prominente figuren bespreken aanpak zelfmoordcijfer in Nickerie