dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramadhin brengt bezoek aan Granman

lees ook ...

Oude generatoren Stonhuku en Dawme vervangen door nieuwe

De dorpen Dawme en Stonhuku aan de Surinamerivier moesten het vier maanden zonder licht doen, omdat hun tien jaar oude lichtaggregaten al geruime tijd waren afgeschreven. Het gebruik van de oude aggre...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bracht op 25 maart 2021 een bezoek  aan de Granman van het Boven Suriname gebied, omdat de bewoners bij een eerder bezoek naar voren hadden gebracht dat ze graag zien dat de minister een bezoek brengt aan de Granman. Te Asidonhopo had de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul een onderhoud met het traditioneel gezag. Er werd kennisgemaakt met de Granman en uitleg gegeven over het belang van vaccineren tegen covid-19. Ook werd er uitleg gegeven over de covid situatie in het land en de mogelijke gevolgen van een eventuele derde covidgolf.

Minister Ramadhin bracht samen met de directeur van de Medische Zending, Herman Jintie, een bezoek aan het traditioneel gezag van Drietabbetje waar ook gesproken werd over het belang van vaccineren en de covid-situatie. Het traditioneel gezag bracht wat aandachtspunten betreffende de gezondheidszorg in het Tapanahony gebied naar voren. De bewindsman zei deze zaken mee te nemen. Samen met de Directeur van de Medische Zending zal er naar oplossingen gezocht worden.

Het traditioneel gezag van zowel Asidonhopo als Drietabbetje wil graag meer voorlichting over de vaccinatie. De Medische Zending zal samen met het ministerie van Volksgezondheid moeite doen om  zoveel mogelijk informatie te delen met deze gebieden. Er ligt een vervolg bezoek van het ministerie van Volksgezondheid in de planning om de actuele zaken te bespreken en ook andere gebieden te bezoeken in Sipaliwini en Brokopondo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin brengt bezoek aan Granman