zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Ramadhin betuigt medeleven aan familie Vaccinatieslachtoffers

lees ook ...

Minister Mathoera: Bevorderingen zijn geen gunst, maar een r...

Het ministerie van Defensie heeft op vrijdag 2 juni 2023 122 militairen bevorderd naar hogere rangen tijdens een plechtigheid in de Memre Boekoe Kazerne. Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera bena...

Het ministerie van Volksgezondheid is op de hoogte gebracht van sterfgevallen bij twee personen die onlangs waren gevaccineerd met het COVID-19-vaccin. Minister Amar Ramadhin bracht zijn oprechte condoleances aan de families over ten aanzien van dit smartelijk verlies. Het ministerie van Volksgezondheid laat verder weten dat in voor elk van de gemelde gevallen een gedetailleerd onderzoek uitgevoerd wordt door het “Adverse Events Following Immunisation Team (AEFI)”. Volgens het ministerie is er wereldwijd bevestigd dat er geen sterfgevallen    geassocieerd zijn met het vaccin dat in Suriname wordt gebruikt.

Ook zijn de WHO’s Global Advisory Committee on Vaccine Safety (GAVCS), het Europees Medicament Agentschap (EMA) en de Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) van het Verenigd Koninkrijk,  na onderzoek van meldingen van mogelijke ernstige ongewenste voorvallen  waaronder sterfgevallen, tot de conclusie gekomen dat er geen verband is met het vaccin. De WHO geeft ook aan dat de voordelen van het gebruik van het AstraZeneca-vaccin zwaarder wegen dan de mogelijke risico’s, waaronder zeer zeldzame ernstige voorvallen.

Aangezien de voordelen van het vaccin groter zijn dan de risico’s, beveelt het ministerie van Volksgezondheid aan om het AstraZeneca-vaccin te blijven gebruiken in de strijd tegen COVID-19 en geeft aan dat nu Suriname de derde golf van de pandemie ingaat met de aanwezigheid van drie varianten van het virus, dat het nu nog belangrijker is dat personen worden gevaccineerd.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat gevaccineerde personen met ernstige klachten, zoals aanhoudende en ernstige hoofdpijn, ademhalingsmoeilijkheden of aanhoudende pijn op de borst of buik   onmiddellijk medische hulp in moeten roepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramadhin betuigt medeleven aan familie Vaccinatieslachtoffers