donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Raghoebarsing en IDB general manager overleggen over financiële toekomst

lees ook ...

Gonda Asadang benoemd tot nieuwe president-commissaris van S...

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van de Staatsolie Maatschappij Suriname is officieel het besluit goedgekeurd om Gonda Asadang als nieuwe president-commissaris te benoemen, ter...

De general manager (GM) van IDB Caribbean, Anton Edmunds, bracht onlangs een bezoek aan minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. Als centraal aanspreekpunt, de governor, van Suriname bij de IDB, is de minister verantwoordelijk voor de afstemming met zes Caribische lidlanden, waaronder Barbados, Bahamas, Guyana, Jamaica, Suriname en Trinidad & Tobago.

Het bezoek van GM Edmunds stond in het teken van deze afstemming. De gesprekken concentreerden zich op de toekomstige samenwerking tussen Suriname en de IDB. Er werd ook gediscussieerd over de huidige sociaal-economische situatie, de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de steun van de IDB. GM Edmunds was optimistisch over de ontwikkelingen en benadrukte dat de IDB Suriname blijft ondersteunen waar nodig.

Naast de projecten in verschillende prioriteitssectoren vroeg de minister aandacht voor goed bestuur en de versterking van kerninstituten. Voor de toekomstige samenwerking werd afgesproken de focus te leggen op projecten met betrekking tot fiscaal beleid, onderwijs, infrastructuur, agrarisch, volksgezondheid, sociaal, milieu en cultuur.

Het bedrag dat de komende vijf jaar beschikbaar wordt gesteld voor deze sectoren, bedraagt ongeveer USD 340 miljoen. Daarnaast zal Suriname ook schenkingen in de vorm van projecten en technische assistentie van de IDB ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Raghoebarsing en IDB general manager overleggen over financiële toekomst