dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Raghoebarsing en IDB general manager overleggen over financiële toekomst

lees ook ...

VIDS benadrukt belang van zelfbeschikking voor inheemse volk...

De eerste online sessie over zelfbeschikkingsrecht vindt vanmiddag om 17:00 uur plaats ter voorbereiding op het Nationaal Inheems Congres, dat op 7 augustus in het Lallarookh gebouw zal plaatsvinden. ...

De general manager (GM) van IDB Caribbean, Anton Edmunds, bracht onlangs een bezoek aan minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. Als centraal aanspreekpunt, de governor, van Suriname bij de IDB, is de minister verantwoordelijk voor de afstemming met zes Caribische lidlanden, waaronder Barbados, Bahamas, Guyana, Jamaica, Suriname en Trinidad & Tobago.

Het bezoek van GM Edmunds stond in het teken van deze afstemming. De gesprekken concentreerden zich op de toekomstige samenwerking tussen Suriname en de IDB. Er werd ook gediscussieerd over de huidige sociaal-economische situatie, de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de steun van de IDB. GM Edmunds was optimistisch over de ontwikkelingen en benadrukte dat de IDB Suriname blijft ondersteunen waar nodig.

Naast de projecten in verschillende prioriteitssectoren vroeg de minister aandacht voor goed bestuur en de versterking van kerninstituten. Voor de toekomstige samenwerking werd afgesproken de focus te leggen op projecten met betrekking tot fiscaal beleid, onderwijs, infrastructuur, agrarisch, volksgezondheid, sociaal, milieu en cultuur.

Het bedrag dat de komende vijf jaar beschikbaar wordt gesteld voor deze sectoren, bedraagt ongeveer USD 340 miljoen. Daarnaast zal Suriname ook schenkingen in de vorm van projecten en technische assistentie van de IDB ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Raghoebarsing en IDB general manager overleggen over financiële toekomst