donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Raghoebarsing: Btw-beleid moet worden herzien

lees ook ...

Japanse financiële injectie voor vernieuwing pompgemalen Gro...

Op dinsdag 21 november 2023 heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zich persoonlijk georiënteerd bij de cruciale pompgemalen van de Sommelsdijckskreek en Drambrandergracht. Tijdens deze in...

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning stelt dat zowel de regering als Ravaksur en gezamenlijke vakbonden het erover eens zijn dat de btw-wet herziening behoeft. Hij waarschuwt echter dat deze herziening het stabiliteitsbeleid van de regering niet mag ondermijnen. De minister benadrukt dat de stabiliteit duidelijker voelbaar moet zijn in het dagelijks leven.

Tijdens een ontmoeting met Ravaksur op 8 november, waarbij enkele parlementariërs aanwezig waren, zijn de regering en de vakbonden het eens geworden dat de opgebouwde macro-economische vooruitgang behouden moet blijven. Minister Raghoebarsing wijst op koersstabilisatie, toenemende kasreserves, afnemende inflatie en het herstel van instituties zoals de Centrale Bank van Suriname (CBvS), met steun van het bedrijfsleven, de vakbeweging en de samenleving.

De minister benadrukt dat de regering naar de sociale partners luistert wanneer zij aangeven dat de genomen maatregelen offers vergen.
Minister Raghoebarsing geeft aan dat ook de actievoerende vakbonden gehoord worden en dat het gesprek met Ravaksur een basis legt voor verdere communicatie.

Hij waardeert de constructieve bijdrage van deze vakcentrale en merkt op dat geen van de vakcentrales pleit voor afschaffing van de btw, maar wel voor een betere toepassing. De regering zoekt naar ruimte voor verbeteringen, maar benadrukt dat dit niet van de ene op de andere dag gerealiseerd kan worden.

De regering is positief over het standpunt van Ravaksur om opvangmogelijkheden te creëren voor kwetsbare groepen zonder terug te keren naar het parlement. Minister Raghoebarsing geeft aan dat alle vakcentrales in dit opzicht goede voorstellen hebben gedaan. Hij erkent dat het terecht is om geld bij de rijken te halen, maar benadrukt dat de effecten hiervan niet direct zichtbaar zijn.

Minister Raghoebarsing geeft toe dat de btw-wet niet perfect is en dat er ruimte is voor verbetering, maar waarschuwt dat dit niet ten koste mag gaan van het beleid. Hij benadrukt dat het wegvallen van btw-inkomsten directe gevolgen zal hebben voor salarisuitbetalingen en de elektriciteitsvoorziening.

De bewindsman benadrukt dat de genomen stappen klein zijn, maar noodzakelijk om rust en orde te handhaven. Hij kondigt duidelijke maatregelen aan om prijsstijgingen aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Raghoebarsing: Btw-beleid moet worden herzien