maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Pokie wordt mogelijk vervangen

lees ook ...

Samenwerking Suriname en VS moet verder worden versterkt

De samenwerkingsverbanden tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika (VS) moet op verschillende gebieden worden versterkt. Vooral op het gebied van de landbouw, technische bijstand, handel, ol...

Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) zal nog twee maanden aanzitten. Zij zal dan worden vervangen op 16 juli. Dan is ze een jaar minister geweest. President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben gisteren een gesprek gevoerd met de minister.

Over de reshuffling van de GBB-topvrouw is er niet zoveel bekend. Er doen geruchten de ronde dat Pokie concessies en grote lappen grond in het binnenland zou hebben uitgegeven aan buitenlandse ondernemers, vermoedelijk Chinezen. Het zou in totaal om ongeveer 30.000 hectare bos in het Jaikreek-gebied en elders gaan.

De minister heeft op een spoedvergadering van de ABOP zaterdag meegedeeld dat zij zich neerlegt bij het besluit van voorzitter Ronnie Brunswijk. Zij heeft haar achterban intussen ook via een spraakbericht meegedeeld dat zij niks verkeerds gedaan heeft.

Pokie heeft aangegeven, dat ministers worden bedankt wanneer ze hebben gestolen of grote lappen grond aan familie en vrienden geven, buiten wettelijke regels om. Zij roept eenieder op om te bewijzen wat ze verkeerd heeft gedaan, want mensen plaatsen volgens haar allerlei rommel op social media.

Vernomen wordt dat de regering nog met een verklaring uitkomt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Pokie wordt mogelijk vervangen