zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Pokie heeft al 1500 grondbeschikkingen afgehandeld

lees ook ...

Speciale dag voor kinderen met autisme

In het kader van WereldAutisme dag op 02 april, organiseert de Rotaract Club of Genesis het project 'Seeing Life Through Another Lens'. Er zal die dag extra aandacht besteedt worden aan kinderen met a...

Vanaf haar aantreden als minister op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), heeft Diana Pokie al 1500 grondbeschikkingen afgehandeld. Er zijn reeds 510 beschikkingen van Para getekend, maar nog niet uitgereikt. Van Reeberg in het district Wanica zijn er ongeveer 100 beschikkingen afgehandeld, zegt Pokie. Ze streeft ernaar om voor 25 mei 3500 beschikkingen te hebben gecompleteerd. De GBB-topvrouw zegt dat zaken als familieverdeling en overdrachten heel vlot gaan.

Er is vanaf haar aantreden vooral gewerkt aan de reorganisatie van het Domeinkantoor. Getracht is zaken te vergemakkelijken door verkorte procedures. De afdeling Grondinspectie is verhuisd naar het oud-Taxatie Instituut aan de Maystraat. Er is nu een samenwerking tussen de Grondinspectie en de Landmeetkundige afdeling, waardoor er meer veldonderzoeken verricht kunnen worden. Met de rapporten geproduceerd door deze afdelingen kunnen zaken ook beter afgehandeld worden.

Verder wordt er gewerkt aan het digitaliseringsproces. “Als zaken gedigitaliseerd zijn, dan kunnen de lopende zaken van de burgers sneller afgehandeld worden”, aldus de bewindsvrouw. Ze benadrukt dat er ook hard gewerkt wordt om achterstanden in te lopen. Vanwege de COVID-19-maatregelen worden de uitreikingen van documenten niet groots gedaan.

Haar ministerie is ook belast met duurzaam bosbeheer. Volgens de bewindsvrouw moet er een bewustwordingscampagne opgestart worden over bescherming van onze natuur. Bij beleid over bescherming van natuurreservaten moeten mensen uit de directe omgeving meer dan ooit betrokken worden. Minister Pokie: ”Zodat we allen baat hebben bij de bescherming van ons bos.”

Onthulling logo en naambord
Onlangs heeft de minister ook het logo en naambord van haar departement onthuld. Het ministerie heette voorheen Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), maar heeft bij aantreden van deze regering een naamsverandering ondergaan.

De bewindsvrouw verduidelijkt dat het ministerie zich niet alleen met grondzaken bezighoudt. Het nieuwe logo symboliseert dan ook de taken en verantwoordelijkheden van GBB. Minister Pokie wil samen met haar directie en personeel dat er een frisse wind gaat waaien binnen het ministerie. Zij gelooft dat het departement met het nieuwe naambord en logo mensen beter tegemoetkomt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Pokie heeft al 1500 grondbeschikkingen afgehandeld