Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Parmessar en Franse ambassadeur bespreken exportmogelijkheden

Geplaatst

op

door

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de residerende ambassadeur van Frankrijk, Antoine Joly, hebben de exportmogelijkheden van Suriname naar Europa besproken.  Tijdens dit gesprek zijn de mogelijkheden besproken over hoe dit zo snel als mogelijk georganiseerd kan worden.

De ambassadeur heeft documenten over de exportregels van goederen die wel en of niet mogen worden geëxporteerd, aan de minister overhandigd. Parmessar wil de banden met dit land, vooral op het gebied van de agrarische sector, verder verstevigen. De reden hiertoe is omdat Frans-Guyana een duurzame poort voor Suriname vormt naar Europa. De producten kunnen via ons buurland, het Franse overzeese departement Frans-Guyana, geëxporteerd worden naar Europa. Suriname heeft al jaren een goede samenwerking met Frankrijk op zowel politiek als op geografisch gebied.

De ambassadeur heeft de minister uitgenodigd, om op korte termijn een oriëntatiebezoek te brengen aan het land en gesprekken te voeren met de diensten aldaar om na te gaan wat de voorwaarden zijn om te kunnen exporteren naar Frans-Guyana en eventueel ook naar Martinique en Antiqua. Minister Parmessar zegt met deze nieuwe mogelijkheid, de agrarische sector nog eens te willen bewijzen dat het de regering menens is om haar volledig te ondersteunen. De sector moet actiever betrokken worden en alle kansen benutten die haar kunnen doen bloeien.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Installatie adviesgroep toelages Volksgezondheid

Geplaatst

op

door

De kledings- en vervoerstoelages van de ambtenaren werkzaam op het ministerie van Volksgezondheid zijn aan herziening toe. Om deze reden heeft minister Antoine Elias van Volksgezondheid, de adviesgroep herziening toelages Volksgezondheid vandaag geïnstalleerd. De adviesgroep heeft tot doel het aandragen van voorstellen ter herziening van de kledingstoelages en de vervoerstoelages voor de daarvoor in aanmerking komende ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg(BOG).

De voorzitter van de adviesgroep, Erwin Huisraad, zegt als team alles in het werk te stellen om het doel waartoe de adviesgroep in het leven is geroepen te bewerkstelligen. De adviesgroep heeft een zittingsperiode van een jaar en bestaat uit de volgende leden: Erwin Huisraad namens het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de voorzitter Dorithy Rollings namens het ministerie van Volksgezondheid, David Bakker namens de Bond Inspecteurs Milieu Inspectie, Christien Daal-m Karijodikromo namens het ministerie van Volksgezondheid, Randy Kromodihardjo namens de minister van Volksgezondheid, Vincent Terborg namens de Bond Inspecteurs Milieu Inspectie en Santusha Sewnandan, namens de Personeelsbond van het BOG.

Lees verder

Suriname

Eerste Surinaamse busterminals officieel in gebruik genomen

Geplaatst

op

door

Vandaag mocht de Surinaamse samenleving de eerste drie busterminails in gebruik nemen. Deze staan aan de Dr.Sophie Redmondstraat ter hoogte van de lokatie waar men vroeger als ondrobon kende.

Lees verder

Meest gelezen

X