maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister OW orienteert zich in de binnenstad

lees ook ...

President Santokhi overlegt met Nationale Veiligheidscommiss...

Gezien de toename van diverse vormen van criminaliteit in Suriname, heeft president Chandrikapersad Santokhi op maandag 20 maart 2023 een overleg gehad met de leden van de Nationale Veiligheidscommiss...

De binnenstad van Paramaribo heeft  op15 oktober een bezoek gekregen van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). De minister maakte er  een wandeling om het achterstallige onderhoud  met eigen ogen te aanschouwen. De minister werd vergezeld  door 4 directeuren van het ministerie en ondernemers uit de binnenstad onder leiding van Conrad Issa.

De minister van OW heeft tijdens de wandeling de danige problemen gezien die zich voordoen in de binnenstad en waar meteen aan gewerkt moet worden. Het bedrijfsleven had eerder al voorstellen gedaan over hoe de probleemgebieden aan te pakken. Naar aanleiding hiervan wil het OW-ministerie een meerjarenplan opzetten, zodat elk jaar een deel van de stad kan worden hersteld en iedereen weer met een tevreden gevoel kan winkelen en wandelen.

Veiligheid en hygiëne zijn onder andere enkele zaken die het ministerie van eminent belang vindt, daarom zal samen met het bedrijfsleven worden nagegaan welke optie momenteel de meest voor de hand liggende is. Winkeleigenaren komen in met materiaal en OW met manschappen wordt eveneens gezien als een van de beste alternatieven. Het voornaamste doel is om de binnenstad aantrekkelijk en zo veilig mogelijk te maken voor de bezoekers.

De binnenstad wordt ontsiert door illegale venters straatventers die moeten worden voorzien van veilie en vaste plekken waar ze op een efficiënte manier hun producten aan de man kunnen brengen. De venters zijn in in feite alleen maar het topje van de ijsberg van (economische)problemen en is op zich geen probleem, eerder makkelijk kopen en enkel hinderlijk voor de ijdelheid der landsobestuurders.

Verdere problemen in de binnenstad zijn onder meer het zwerversprobleem, ontwateringsystemen die slecht functioneren en het welbekende parkeerprobleem die zich reeds decennialang voordoen. Men is steeds bezig met de venters die alleen maar een uiting zijn van  suriname’s economische toestand. De overheidsenergie kan liever gaan naar het zwervers-, parkeer en ontwateringsprobleem. Dat zijn de echte problemen en niet de venters die vaak door de politie weggjaagd worden en hun koopwaar afgepakt. Een probleem met ijdelheid is geen probleem.

Een aantal straten in het centrum van Paramaribo is aan rehabilitatie en betere faciliteiten toe, met name voor mensen met een beperking. De belichting in de stad voldoet ook niet geheel aan de hedendaagse eisen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister OW orienteert zich in de binnenstad