zondag 14 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister OW ontvangt adviesrapport Vuilverwerking

lees ook ...

Verdachte Most Wanted lijst opgepakt

Romieram Khan (42) alias 'Romie', die op de most wanted lijst van de politie voorkwam, is op zaterdag 09 juli door de politie van regio West na bekomen en uitgewerkte informatie aangehouden. Romier...

Het blijkt dat huisvuil en andersoortig afval in Suriname niet op een adequate manier kan worden verwerkt. Onvoldoende financiën en materieel, inadequaat beleid en gebrekkige regelgeving liggen aan de basis van het probleem. Voorzitter Soeratmin Moestadja van de werkgroep “Beleidsaanpassing Vuilophaal en Verwerking inclusief Ornamibo”(VOV), heeft hieromtrent een adviesrapport overhandigd aan minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) op maandag 28 juni jongstleden.

VOV is sedert de negentiger jaren belast met het ophalen en verwerken van afval in de districten Paramaribo, Wanica, Nickerie en Commewijne. In het kader van verbetering van het huidige systeem heeft minister Nurmohamed de werkgroep bij beschikking geïnstalleerd. Het doel hiervan is om te geraken tot een duurzaam afvalbeheersysteem. Daarbij zijn een breed gedragen ideeën en voorstellen gewenst.

Het is de bedoeling van het ministerie om over te stappen naar de nieuwste technologieën voor het beheer en de verwerking van afval. Enkele doelen van het nieuw  te implementeren nieuwe systeem is het verminderen van de stank te Ornamibo, het scheiden van het afval om de vuiltoevoer naar Ornamibo te verminderen en het betalen voor het ophalen en dumpen van vuil. Dit zal mede leiden tot professionalisering en verduurzaming van de dienst.

In het rapport van de werkgroep is onder andere opgenomen: “Strategisch raamwerk afvalbeheer in VOV verantwoorde gebieden” en “SWOT-analyse afvalbeheer VOV”. Dit is bedoeld als leidraad voor het ontwikkelen van nieuw  beleid ten aanzien van ons afvalbeheersysteem.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister OW ontvangt adviesrapport Vuilverwerking