zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister OW bezoekt Matta

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

Het bestuur van het inheemse dorp Matta is bij het ministerie van Openbare Werken (OW) op bezoek geweest om de problemen waarmee zij al jaren te kampen hebben onder de aandacht te brengen van minister Riad Nurmohamed. In dit kader bracht de bewindsman op 13 september 2022 een tegenbezoek aan het dorp, vergezeld van zijn staf en DNA-leden.

Minister Nurmohamed gaat zelf naar de mensen toe te gaan om de problemen waar te nemen en zodoende beter te begrijpen wat er zich allemaal afspeelt in het gebied. Hij vond het eveneens van groot belang DNA-leden mee te nemen om de problemen zelf aan te horen en mee te nemen naar het parlement. Met de geringe middelen van Openbare Werken probeert de minister toch nog zaken te realiseren, laten zij weten.

Kapitein Wendelin Sabajo van Matta heeft tijdens haar toespraak zowel OW-gerelateerde als niet-OW-gerelateerde zaken aangekaart. OW-minister Nurmohamed gaf op zijn beurt aan de niet-OW-gerelateerde zaken onder de aandacht te zullen brengen van andere ministers. Een van de grote problemen die is aangekaart zijn de slechte wegen waarover de bewoners zich moeten verplaatsen. De OW-minister heeft de plaatselijke bewoners beloofd de binnenwegen aan te pakken en stelde voor dat het bestuur van Matta een lijst maakt met zaken die urgent aangepakt moeten worden.

De OW-bewindsman zal die aangeboden prioriteitenlijst middels een voorstel proberen te realiseren via het sociaalprogramma van de regering. Als laatste kwam aan de orde de veiligheid die dringende aanpak nodig heeft. Het ministerie van Openbare Werken zal alvast werken aan het wegwerken van schuilplaatsen. Minister Nurmohamed was bijzonder ingenomen met het bezoek en beloofde de dorpsbewoners spoedige aanpak.

(Er wordt aangegeven dat er ondanks het klein OW budget er toch geld vrijgemaakt zal worden voor Matta, maar er wordt niet bij vermeld dat er ondanks het kleine OW budget en het grote aantal werknemers op de betreffende afdeling van het ministerie, er toch aan een aannemer een half mijoen SRD’s is betaald voor het bouwen van een vrij eenvoudig buiten toilet enkele maanden geleden)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister OW bezoekt Matta