woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Ori leidt belangrijke begrotingsbespreking voor 2024 in DNA N

lees ook ...

ABOP bereidt zich voor op grootse veldwerk kick-off in alle ...

Partijleden en sympathisanten van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) kijken vol verwachting uit naar het komende weekend. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024 zal op verschillende...

De Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Henry Ori, heeft samen met zijn staf deelgenomen aan een cruciale commissievergadering in De Nationale Assemblée. De vaste parlementaire commissie van het ministerie had de vergadering georganiseerd om de begroting voor het dienstjaar 2024 te bespreken, en verschillende essentiële onderwerpen stonden op de agenda.

Een van de belangrijke agendapunten was de huisvesting van de afdeling Cultuur. In een tijd waarin cultuur een essentiële rol speelt in de nationale identiteit, werd uitgebreid gesproken over de optimale faciliteiten en omgeving die nodig zijn om de culturele afdeling effectief te laten functioneren. Minister Ori en zijn staf werkten samen met de parlementaire commissie om passende oplossingen en verbeteringen te bespreken en te plannen.

Een ander essentieel onderwerp was de automatisering van de personeelsadministratie. Het streven naar efficiëntie en transparantie binnen het ministerie kwam duidelijk naar voren tijdens de vergadering. Het implementeren van geavanceerde automatiseringssystemen kan niet alleen de administratieve last verminderen, maar ook zorgen voor nauwkeurigheid en tijdige verwerking van gegevens.

Een punt van zorg dat werd aangesneden, betrof personeelsleden die via stichtingen op een niet-comptabele wijze diensten verlenen aan het ministerie. De commissie van rapporteurs, bestaande uit bekwame individuen zoals Reshma Mangre, Melvin Bouva, Cheryl Dijksteel, Tashana Lösche, Patricia Etnel, Genevievre Jordan, en Wilsientje van Emden, ging diep in op dit vraagstuk om passende richtlijnen en maatregelen voor te stellen.

De aanwezigheid van drs. Rabindre Parmessar als toehoorder benadrukte het belang van een brede betrokkenheid bij deze discussies. Zijn deelname getuigde van een gezamenlijke inspanning om de uitdagingen van het ministerie aan te pakken en constructieve oplossingen te vinden.

Deze vergadering in De Nationale Assemblée heeft niet alleen de complexe aspecten van de begroting voor 2024 belicht, maar ook de toewijding van zowel de regering als het parlement aan transparant bestuur en effectieve dienstverlening aan de samenleving. Het is een stap in de richting van een doelgericht en geïnformeerd beleid dat de belangen van het land en zijn burgers vooropstelt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ori leidt belangrijke begrotingsbespreking voor 2024 in DNA N