dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

Minister OW implementeert beleidsplannen en stelt orde op zaken

lees ook ...

Woning afgebrand te Santodorp

Een woningbrand in het ressort Santo Dorp maakte op maandag 28 november een gezin van zes dakloos. De politie van het bureau Santo Dorp deed na melding van de woningbrand op de hoek van de Carolinasho...

Bij het aantreden van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, werden er enkele werkgroepen geïnstalleerd, die het reilen en zeilen op de departementen aan hem rapporteren. De minister heeft in het kader van ordening op het ministerie enkele beleidsplannen geïmplementeerd waarbij elk personeelslid ongeacht rang een bijdrage moet leveren. Aan de hand van de activiteiten die uitgevoerd moeten worden is samen met deskundigen een uit 15 beleidsgebieden bestaande matrix opgesteld.

Volgens de bewindsman was OW van vroeger alleen voor het uitvoeren van projecten, er werd nooit gesproken over het maken van beleid daarvoor, terwijl dat wel nodig is. De minister lichtte ook enkele zaken toe zoals: de missie, de visie, de taakstelling van OW, het beleid van gebouwen, het maken van een organogram, management etcetera. Verder werden de afgelopen jaren mensen selectief gekozen om zitting te nemen in commissies. In het vervolg zal  volgens het nieuw beleid, dit transparant gebeuren en zal een ieder de kans krijgen eens deel te nemen in een commissie.

De minister geeft verder aan dat personeelsleden mogen aangeven aan welke beleidsmaatregelen ze een bijdrage willen leveren. De minister zegt een ieder in te zullen zetten, dus ook de mensen die bijkans tien jaren aan een kant gezet waren en niets te doen hadden.  Het systeem houdt in dat voor elke activiteit enkele personeelsleden ingezet zullen worden die de trekkers zijn van het project en met voorstellen moeten komen. Deze zullen dan verder met de rest van de personeelsleden uitgewerkt worden.

“Op elk gebied zullen er veranderingen komen. Zo ook bij het krijgen van bepaalde functies. Men moet kunnen rouleren met de functies en niet veertig (40) jaren lang op een zelfde post blijven werken. Een ieder die geschoold is en aan de eisen voldoet moet eens een keer aan de beurt komen”, aldus de minister.

Bepaalde projecten zijn reeds gestart, waaronder ‘het meldpunt voor fraude’.  Minister Nurmohamed zegt alle projecten zoveel als mogelijk in persoon te volgen en geeft aan  dat de mensen die niet willen werken, het ook zullen merken. Zij zullen dan plaats moeten maken voor anderen die dat wel willen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister OW implementeert beleidsplannen en stelt orde op zaken