maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Nurmohamed praat met verkopers Vreedzaammarkt

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse kru...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft op dinsdag 9 april 2024 het vernieuwde verkeerslicht op de kruising van de J.A. Pengelstraat en Gemenelandsweg officieel in gebruik genomen. Deze sta...

Een grote groep marktverkopers van de Vreedzaam markt is op dinsdag 24 mei 2023 persoonlijk toegesproken door Minister Riad Nurmohamed van het ministerie van Openbare Werken (OW). De bewindsman oriënteerde zich persoonlijk bij de markt en gaf de marktverkopers de geruststelling dat zij niet worden ontruimd.

De minister bezocht ook diverse stands en het omliggende gebied. Eerder deze maand werden de marktventers ook ontvangen op het OW-ministerie voor een bijeenkomst voor de belanghebbenden. Het ligt in de bedoeling om het gebied langs de Waterkant tussen ‘De Waag’ en het gemaal van de Jodenbreestraat volledig te herinrichten. Daarbij zal er een cultuurboulevard worden ontwikkeld met inachtname van de wensen van de lokale belanghebbenden en het ministerie van Openbare Werken.

Minister Nurmohamed benadrukte dat zonder overeenstemming met alle actoren er geen handelingen gepleegd zullen worden. Hij gaf aan dat alle verwarring van de afgelopen tijd weggenomen moet worden. Het is geenszins de bedoeling dat de Vreedzaam markt verdwijnt. Integendeel zijn de marktverkopers een integraal deel van het plan en worden meegenomen in het vernieuwde ontwerp. De markt is een unicum op zich en dient gewaarborgd te worden. Om de markt voor de komende tijd bestendig te maken zijn investeringen nodig.

Ook collega-minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS), heeft inmiddels in het parlement verduidelijkt dat de markt niet wordt verkocht en dat er slechts sprake is van rehabilitatie. Met het plan van OW ligt het in de bedoeling dat het gebied volledig gerehabiliteerd wordt. De marktverkopers gaven aan open te staan voor vernieuwing en verbetering van het gebied. De stakeholder meetings worden in de komende tijd vervolgd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Nurmohamed praat met verkopers Vreedzaammarkt