maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Nurmohamed op werkbezoek in Nickerie

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale...

President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana reizen om deel te nemen aan de 46ste Caricom Heads of Government Meeting. Dit jaarlijkse evenement brengt leiders van Caribische landen s...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) bracht op 14 januari jongstleden een werkbezoek gebracht aan het rijstdistrict Nickerie in het kader van de nieuwe organisatiestructuur. Daarnaast is er ook het startsein gegeven voor het project “Ophalen van lozingen en plaatsen van duikers in Nieuw-Nickerie”. 

De OW delegatie van Minister Riad Nurmohamed waren de directeuren Vidjay Doerga Misier van Bouw- en Stedenbouwkundige Werken (BSW), Sergio Kadosoe van Onderzoek en Dienstverlening (OD), Bholanath Narain van Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) en Onderdirecteur Satish Mohan die directeur Santosh Soman van Civieltechnische Werken (CTW). De delegatie bestond verder uit enkele onderdirecteuren, adviseurs en afdelingshoofden.

Tijdens de meeting met het personeel in het rijstdistrict kwamen er issues die op de bewuste dependance spelen aan de orde. Het personeel werd in de gelegenheid gesteld om met de desbetreffende directeuren van gedachten te wisselen. Hoofden van Personeelszaken van alle vier directoraten die ook deel uitmaakten van de delegatie hebben gebruik gemaakt van gelegenheid om de OW-medewerkers te voorzien van alle nodige informatie.

In sommige gevallen geven ambtenaren jarenlang hun krachten en weten niet waar ze aan toe zijn als het gaat om de ontwikkelingen, personele aangelegenheden rakende. Zij zijn nu beter geïnformeerd als het gaat om onder meer pensioenen, bevorderingen, trainingen, aanvragen van verlofdagen, ziekmeldingen en andere personele zaken en voorzieningen. De minister is ook breedvoerig ingegaan op de nog uit te voeren projecten die decennialang op zich hebben laten wachten en nu wel op het programma staan.

Minister Nurmohamed gaf ook het startsein van een project, waarbij lozingen en kanalen worden opgehaald, ook duikers zullen worden geplaatst op enkele plekken in Nieuw Nickerie. Er zijn ook andere projecten bezocht die in het afgelopen jaar van start gingen, zoals de toilettengroep (van SRD 500.000 ?) voor het personeel op het terrein van Openbare Werken in Nickerie die reeds is opgeleverd.

De bewindsman gaf ook aan dat het in de bedoeling ligt om de districten frequenter te bezoeken om de stand van zaken beter te bekijken, zodat klachten terstond aangehoord en aangepakt kunnen worden. Ook drukte hij het personeel op het hart om niet mislijdt of misbruikt te worden door derden, maar zelf op onderzoek uit te gaan om achter de waarheid te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Nurmohamed op werkbezoek in Nickerie