maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Nurmohamed is machteloos

lees ook ...

TotalEnergies overweegt uitstel van eerste olie-ontwikkeling...

Tijdens een recente winstconferentie over het vierde kwartaal van 2023, heeft de Chief Executive Officer van TotalEnergies, Patrick Pouyanne, aangegeven dat het uitstellen van de eerste olie-ontwikkel...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) wil dat belastinggelden versneld worden binnengehaald om de begroting te kunnen financieren. De middelen op de begroting van zijn ministerie zijn namelijk niet voldoende om alle problemen te kunnen oplossen. De rioleringen aan bijvoorbeeld de Koningstaat zijn afgeschreven.

“Ik ben machteloos, terwijl het een ernstig probleem is van jaren,” zegt de minister om de ernst van de situatie aan te geven. De kunst is volgens hem om te kijken als mensen zelf een bijdrage willen leveren. Gehoopt wordt dat de problematische gebieden eens kunnen worden aangepakt.

In januari gaan in 2023 alle tarieven bij OW de lucht in. Minister Nurmohamed benadrukt dat dit niet van toepassing zal zijn op de kleine man. “Waar het geld is, daar wordt het gehaald,” zegt hij. Een van de manieren om belasting versneld binnen te halen, is middels de belasting over de toegevoegde waarde (btw).

Nurmohamed zegt dat hij op OW ervoor gaat zorgen dat de tarieven voor verkavelingsvergunningen, omhooggaan. Smokkel moet ook aangepakt worden. Het kan niet zo zijn dat twee grenzen niet gecontroleerd kunnen worden. Er zal ook een voorstel komen voor het ophalen van vuil.

Hij wil met de verhoging van de tarieven meer inkomsten genereren voor het ministerie. Echter, het is niet genoeg om alle problemen op te lossen, waaronder wateroverlast.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Nurmohamed is machteloos