zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Nurmohamed inspecteert voortgang BSW-projecten tijdens werkbezoek

lees ook ...

President Santokhi verwelkomd met militair eerbetoon bij aan...

President Chandrikapersad Santokhi, is met een presidentiële delegatie gearriveerd in de Chinese hoofdstad Beijing voor een staatsbezoek op uitnodiging van de Chinese regering. Het gezelschap, inclusi...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft een werkbezoek gebracht aan verschillende projecten van het directoraat Bouw- en Stedenbouwkundige Werken (BSW). Deze projecten omvatten voornamelijk renovatiewerkzaamheden aan diverse staatsgebouwen, een focuspunt dat de bewindsman sinds zijn aantreden heeft benadrukt.

Tijdens het bezoek constateerde de minister dat momenteel wordt gewerkt aan het douanegebouw op Nieuwe Haven en aan de nieuwbouw van het hoofdpolitiebureau aan de Johan Adolf Pengelstraat, ter vervanging van een onafgemaakt gebouw dat recentelijk is gesloopt. Minister Nurmohamed verklaarde: “Het douanegebouw ligt al geruime tijd stil, maar ik heb besloten om samen met het OW-team de werkzaamheden te hervatten.”

Volgens de planning zal de aannemer het kantoor afbouwen en verder inrichten. De beslissing om het onafgemaakte hoofdbureau van politie te slopen kwam voort uit technische mankementen. De minister voegde toe: “De eerste fase van het sloopwerk is voltooid en nu gaan we verder met de bouw van een nieuw politiebureau. We zijn momenteel op zoek naar een aannemer voor dit project.”

Jermaine Druiventak, projectbeheerder, benadrukte dat het slopen van het onafgemaakte hoofdbureau van politie in oktober 2023 is gestart. “Het gebouw is volledig afgebroken, waarbij eerst de platen, vervolgens de kolommen en de vloer zijn verwijderd. Het sloopmateriaal is gedumpt langs de Weg naar Zee om de weg te beschermen. Het OW zal de bruikbare materialen hergebruiken voor steigers en loopbruggen.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Nurmohamed inspecteert voortgang BSW-projecten tijdens werkbezoek