maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
4.7
(3)

Minister Nurmohamed biedt excuses aan in DNA voor controversiële uitspraken

lees ook ...

President Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te invest...

Dalian, een essentiële havenstad en economisch knooppunt van China aan de kust van de provincie Liaoning, verwelkomde de Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van 1...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft tijdens een zitting van De Nationale Assemblee (DNA) zijn verontschuldigingen aangeboden voor uitspraken die hij eerder in de media had gedaan, waarbij hij enkele DNA-leden leek te schofferen. Op donderdag verduidelijkte de minister zijn standpunt en bood hij zijn excuses aan voor de ontstane commotie.

De controverse ontstond nadat Nurmohamed tijdens een uitzending van Bakana Tori op LIM FM kritiek uitte op DNA-leden die de kwestie Pan America Real Estate hadden aangekaart. Zijn bewering dat het om onzin en loze praat ging, leidde tot verontwaardiging in het parlement. Melvin Bouva (NDP) veroordeelde de minister en benadrukte dat respect voor het parlement van groot belang is, en dat ministers geen enkel lid zouden mogen beledigen.

Vicevoorzitter Dew Sharman wees erop dat het parlement een conventie heeft waarbij mediaverklaringen niet als referentie mogen dienen. Asis Gajadien van de VHP erkende dat hoewel de uitspraken buiten het parlement waren gedaan, het belangrijk was dat de minister dezelfde media gebruikte om zich te verontschuldigen.

Hij onderstreepte echter dat het gedrag van de minister ongepast was en dat hij dit ook aan hem had medegedeeld. Rabin Parmessar van de NDP uitte zijn zorgen over het patroon van de minister om strafmaatregelen te bespreken zonder verontschuldigingen aan te bieden. Hij drong aan op een formele verontschuldiging in het parlement, in lijn met de ernst van de situatie.

Minister Nurmohamed betreurde zijn eerdere uitspraken en verklaarde dat hij zijn verontschuldigingen had aangeboden via hetzelfde medium. Hij benadrukte dat het niet zijn bedoeling was om de leden van het parlement te beledigen en sprak de hoop uit dat zijn excuses werden aanvaard om enige rust te brengen in de situatie. De discussie in DNA zal naar verwachting voortduren terwijl de zaak verder wordt afgehandeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Nurmohamed biedt excuses aan in DNA voor controversiële uitspraken