zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Nurmohamed bezoekt TU Delft

lees ook ...

Lim A Po: Hybrid electoral systems are becoming more commonp...

The Study Committee on Adjustment of the Electoral System's Hans Lim A Po provided an explanation of the precise steps that should be taken in order to change the election system. The most significant...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) is momenteel in Nederland. De bewindsman bracht een bezoek aan de Technische Universiteit (TU) Delft ter kennismaking met studentenverenigingen, waar hij heeft geluisterd naar de issues van de Surinaamse studenten. Deze studerende jongeren hebben twee presentaties gehouden voor de OW-minister, waarna de bewindsman kennis mocht maken met het bestuur van TU Delft.

De studenten hielden hun vragen en issues voor aan de minister die aangaf er werk van te zullen maken. Hij gaf aan niet alleen contact te zullen opnemen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), maar ook andere ministers in Suriname om de problemen van de Surinaamse studenten in Nederland op te pakk

Minister Riad Nurmohamed maakte gebruik van de gelegenheid door het hoofdkantoor van de Koninklijke Boskalis Westminster N.V. in Papendrecht aan te doen. Het Nederlandse baggerbedrijf dat binnenkort start met het uitbaggeren van de Surinamerivier, liet de Surinaamse minister kennismaken met haar staf. Tijdens deze gelegenheid werd een presentatie gehouden voor de bewindsman betreffende het uitbaggeren van de vaargeul van Surinamerivier. De voorbereidingswerkzaamheden waarbij dieptemetingen worden uitgevoerd zijn in volle gang.

Minister Nurmohamed heeft ook met enkele bouw- en vakverenigingen en bouwcoöperaties uit de private sector van gedachten te gewisseld. Maxime Verhagen, gewezen vicepremier van Nederland, nu topman bij de Vereniging van Bouw- en Infrabedrijven, Bouwend Nederland, ontving als eerste de bewindsman. Andere gesprekken werden gevoerd met gigantische ondernemingen als Bouwen met Staal, Bouwen en Cement, Bouw Coöperaties en de vereniging die zich bezighoudt met Registers voor Constructeurs. De eerste kenniszaken werden uitgewisseld tussen de vereniging en de minister. Aan de orde kwamen afspraken over de eerste trainingen en het verlenen van juridische assistentie vanuit Nederland om de wetgeving en training aan te passen.

Minister Nurmohamed had bij zijn bezoek aan de Technische Universiteit Delft een ontmoeting met enkele oude collega’s, onder andere professor Hans Welleman, coördinator civiele techniek bij TU Delft. De OW-minister laat optekenen dat hij in goede verstandhouding  heeft gesproken met de professor over stage- en afstudeerplekken bij het ministerie van Openbare Werken, maar ook bij de Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS).

Verder zijn er ook gesprekken gevoerd over het stroomlijnen van bachelor programma’s bij de Universiteit van Suriname en het in de gaten houden daarvan, maar ook als studenten moeten worden opgeleid. Stafleden van het ministerie van Openbare Werken krijgen een speciale mogelijkheid aangeboden voor een periode van drie tot zes maanden, om onder meer een onderzoek te doen op de TU Delft, dat zou eventueel ook gearrangeerd kunnen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Nurmohamed bezoekt TU Delft