donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Nurmohamed bezoekt Rotterdamse Haven

lees ook ...

Scholen open op dag van protest

Vrijdag aanstaande gaat de “Alles Plat” beweging weer de straat op om verder te protesteren. Burgervader Bhola rekent op een ordelijk verloop van zaken. Fols(De Federatie van Organisatie van Leerkrach...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft tijdens het werkbezoek in Nederland meegedaan aan de tour in de Rotterdamse Haven. De OW-bewindsman heeft tijdens deze rondvaart de waterbouwkundige werken, het waterbeheer en het beheer van de havens mogen waarnemen. Ter afsluiting van zijn werkbezoek deed de Surinaamse minister het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterbeheer aan.

Minister Nurmohamed stelt dat de rivier niet alleen continu wordt uitgebaggerd, maar steeds nieuwe eilanden worden bijgezet rondom het grootste haven- en industriecomplex van Europa. Ook de wijze van het innen van gelden is breedvoerig bekeken. De OW-minister was bijzonder onder de indruk van de gigantische bedrijvigheid op dit havencomplex. De rivier om de haven kan worden beschouwd als een ‘Mall’ omringd door water, waarbij alle in de haven gevestigde bedrijven over een aanmeersteiger beschikken en betalen om het hele systeem te onderhouden. Dit betekent dat de inkomsten op deze manier terugkomen naar de haven.

De OW-minister  blijft in contact met de directeur van de Rotterdamse Haven samen met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) van Suriname om het model te bestuderen. De kans is groot dat deze werkwijze in Suriname zal worden toegepast. Vermeldenswaard is dat minister Nurmohamed ter afsluiting een beleefdheidsbezoek bracht aan het ministerie van Infrastructuur en Waterbeheer in Nederland. De bewindsman is bij dit ministerie ontvangen door de directeur van het departement en zijn staf. De aangewezen Surinaamse contactpersoon schoof eveneens aan bij het onderhoud.

Het betrof een bezoek waarbij naast het kennismaken gesprekken zijn gevoerd en enkele beleidsafspraken zijn gemaakt. Enkele daarvan zijn de uitwisseling van capaciteitsopbouw documenten, de ondersteuning van wet en regelgeving, aanpassingen en voornamelijk de onderhoudsprogramma’s zoals die in Nederland worden uitgevoerd met het infrastructurele onderhoud. De bewindsman reisde op 11 september 2021 reisde de bewindsman terug naar Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Nurmohamed bezoekt Rotterdamse Haven