zondag 27 november 2022
25.5 C
Paramaribo
6.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Nurmohamed bezoekt Nickerie

lees ook ...

Schuldherschikking Suriname van 23,9 miljoen Euro

Op dinsdag 21 november is er tussen Suriname en Nederland hebben in een bilaterale bijeenkomst een schuldherschikking onder de Paris Club-overeenkomst getekend. Het gaat hierbij om een schuld van 23,9...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) bracht het afgelopen weekeind opnieuw een werkbezoek aan het district Nickerie. Het doel van dit bezoek was inspectie op de maatregelen die enkele maanden geleden waren aangekondigd. De OW-minister kondigde ook vernieuwingen van de OW kantoren in alle districten aan. Er zijn projecten en voorstellen gedaan door het districtscommissariaat, die  jaren bij de OW-dependances liggen, maar nooit zijn opgepakt, terwijl ze een urgent karakter hebben. 

Minister Nurmohamed gaf aan dat simpele zaken zoals infrastructuur in verkavelingsprojecten zijn blijven liggen, waardoor mensen die percelen hebben gekocht, toch niet kunnen bouwen. Wegverbindingen die voorzien moeten worden van duikers voor een nieuwe ontsluiting, laten nog op zich wachten. Er zijn gesprekken gevoerd met ondernemers en dienstverleners die middels aanbestedingen opdrachten uitvoeren van het ministerie van Openbare Werken. Ook de problemen met betrekking tot de productie van padie kwamen aan de orde.

Minister Nurmohamed drukte de padieboeren op het hart om zich te bundelen en samen te werken in het belang van land en volk. Districtscommissaris (DC) Senrita Gobardhan gaf desgevraagd aan dat er recent een urgentielijst aan OW is aangeboden met de vraag naar assistentie. De burgermoeder wil dit jaar nog urgente zaken aanpakken, maar zegt dat de financiële middelen te beperkt zijn om de  problemen op te lossen.

Minister Nurmohamed tekende tijdens het werkbezoek een overeenkomst, waarbij 18 personen bij een school te werk worden gesteld voor onderhoudswerkzaamheden. Het ministerie van Openbare Werken heeft circa 500 personeelsleden in het rijstdistrict, waarvan de laatst aangetrokken  nog niet worden betaald.

In verband met de komst van de minister waren enkele tientallen ondernemers uitgenodigd voor een gesprek dat positief verliep, en die nu reikhalzend uitkijken naar een betere samenwerking met het ministerie van OW.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Nurmohamed bezoekt Nickerie