Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Moestadja aanwezig bij beëdiging Indonesiche president

Geplaatst

op

door

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid zal de inauguratie van de Indonesische president Joko Widodo en vicepresident Ma’ruf Amin op zondag 20 oktober in Jakarta bijwonen. Moestadja aan het hoofd van vijf man tellende delegatie uit Suriname, zal geen formele gesprekken met Indonesische autoriteiten voeren. 

Widodo wordt voor een tweede termijn beëdigd na het winnen van de presidentsverkiezing in april van het jaar. De plechtigheid vindt zondag in de middaguren plaats, waarbij er strenge veiligheidsmaatregelen gelden. 

De Indonesische politie en defensie zetten ongeveer 27.000 personen in om een aantal overheidsgebouwen inclusief de residenties van de staatsmannen te beveiligen. Ook de wegen die zij zullen passeren op weg naar het parlementsgebouw, waar de ceremonie is, worden afgesloten. 

De extra veiligheidsregels komen na de aanslag op de Indonesische minister politieke en veiligheidszaken Wiranto in Pandeglang, Banten Provincie (West Java), vorige week donderdag. Wiranto kreeg twee messteken in de maag en moest operatief worden behandeld.

Indonesië betaalt de kosten van het verblijf van de minister en zijn echtgenote van 19 tot en met 21 oktober. Moestadja heeft Suriname vaker vertegenwoordigd in Indonesië en verschillende werkbezoeken aan dit Aziatische land gebracht. Onlangs vertoefde een Indonesische parlementaire delegatie, onder leiding van ondervoorzitter Utut Adianto, in Suriname om de vriendschapsbanden te verstevigen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

BEP en partners gaan voor vier zetels

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Bigi Boy welkomst feest met fans

Geplaatst

op

door
Lees verder

Meest gelezen

X