Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Miranda maakt schoon schip

Geplaatst

op

door

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie is bezig schoon schip te maken bij alle instellingen die onder zijn ministerie vallen. Zowel bij Telesur, het Nationaal Vervoersbedrijf  als bij de Scheepvaartmaatschappij Suriname zal de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) onderzoek verrichten naar vermeende verduistering van gelden.

Bij Telesur is financieel directeur Russ Headley geschorst. Sinds april 2016 heeft de raad van commissarissen (rvc) ongeregeldheden geconstateerd binnen de financiële afdeling van Telesur. Volgens de rvc zijn deze zo ernstig dat zij het noodzakelijk acht om de zaak verder te onderzoeken. Bij het Nationaal Vervoersbedrijf is Lesley Daniel geschorst en gisteren is Joyce Rozenhout geschorst door de algemene vergadering van aandeelhouders.

Op basis van de bevindingen van de CLAD zullen vervolg stappen ondernomen worden. “Wanneer blijkt dat mensen onschuldig zijn, dan zullen zij in ere worden hersteld”, aldus Miranda. De functionarissen van de desbetreffende bedrijven zijn, op verzoek van de rvc van de bedrijven, gedurende het onderzoek geschorst.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Delano

goedzo… eerlijkheid duurt het langs… geen vriendjes politiek meer. waar blijft al het geld. iedereen probeert een slatje te slaan waar die werkt…. maar als je zoveel pakt dan moet er schoonschip gemaakt worden. onschuldigen moeten sowieso in ere hersteld worden. in elk bedrijf heb je wel iemand die zijn baas te slim denkt af te zijn..

G.Latchmansing

ik zou zeggen neem een voorbeeld aan Miranda niet lullen maar poetsenAdvertentie

Suriname

LVV verstrekt meer dan 250 visvergunnigen

Geplaatst

op

door

De afdeling visvergunningen van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), heeft in de districten Coronie en Nickerie visvergunningen voor het jaar 2019 vertrekt aan belanghebbenden.

In de categorie binnenwateren visserij bekend als BV, zijn 5 spannet, 5 lijnnet, 6 drijfnet, 40 Fuik, 26 sleepnet en 71 kieuwnet vergunningen verstrekt. In de categorie kustvisserij bekend als SKB, zijn in Nickerie 98 vergunningen verstrekt, terwijl er in het district Coronie 2 SKB  en 1 BV vergunning aan belanghebbenden zijn uitgegeven. Deze vergunningen zijn uitgereikt op 15 en 16 juli in de desbetreffende districten.

Minister Rabin Parmessar had de sector beloofd dat indien aan alle voorwaarden is voldaan, hij over zou gaan tot het tekenen van de vergunningen. Volgens Nelia Finisie van de afdeling visvergunningen is er een vastgestelde procedure voor het verlengen van een visvergunning. Voor wat het Bigipan gebied betreft, is er enige ordening gebracht in het vergunningen beleid. Was het vroeger zo dat met één en dezelfde vergunning vissen en garnalen mochten worden gevangen, is het nu opgedeeld in 2 aparte vergunningen. Er bestaat nu dus sinds vorig jaar een vergunning voor sleepnet en qnet garnalen.

Een visser die vis en garnalen in het Bigipan gebied wenst te vangen moet dus nu 2 aparte vergunningen hebben. De samenwerking met de visserij sector in Nickerie is de afgelopen maand opgevoerd zegt Abas Noredjo voorzitter van de coöperatie ontwikkeling visserijsector Nickerie. De afdeling visserij treed op geregelde basis in overleg met de coöperatie. Abas ervaart de nieuwe ontwikkelingen in de visserij sector, als zeer positief. Het stemt hem goed dat de vissers nu over hun visvergunningen beschikken. Minister Rabin Parmessar zegt voornemens te zijn er alles aan te doen dat de visvergunningen voor het jaar 2020 reeds in januari kunnen worden verstrekt. Echter bestaat er geen ruimte voor nieuwe aanvragen, vanwege de landelijke ordening welke opgang wordt gebracht.

Lees verder

Suriname

Openbare Werken gaat door met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT &C) is in verschillende gebieden bezig met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden. Er wordt nu gewerkt aan de Charlesburgweg en in de omgeving van Palmentuin, namelijk de President da Costalaan en de Wicherstraat. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een subcontract, dat onderdeel is van het Dalian 4 project. Eerder is gewerkt te Pontbuiten en Latour.

De aannemer is aan de President da Costalaan en de Wicherstraat bezig met rioleringswerkzamheden, waarbij er duikers worden aangelegd. Aan de Nieuwe Charlesburgweg wordt de wegfundering aangebracht. Deze weg verkeerde in een deplorabele staat en wordt aangepakt omdat het een belangrijke ontsluitingsweg is.

Aan de Nieuwe Charlesburgweg worden ook enkele veranderingen aangebracht aan de inrichting van de weg. Het rijpad zal vijf meter breed bllijven, maar er worden aan weerszijden van de weg voetpaden aangelegd. De aannemer Kuldipsingh Infra n.v is belast met de werkzaamheden, terwijl de directievoering in handen ligt van Bureau Cite. Volgens planning worden de werkzaamheden later dit jaar opgeleverd.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X