Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Miranda maakt schoon schip

Geplaatst

op

door

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie is bezig schoon schip te maken bij alle instellingen die onder zijn ministerie vallen. Zowel bij Telesur, het Nationaal Vervoersbedrijf  als bij de Scheepvaartmaatschappij Suriname zal de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) onderzoek verrichten naar vermeende verduistering van gelden.

Bij Telesur is financieel directeur Russ Headley geschorst. Sinds april 2016 heeft de raad van commissarissen (rvc) ongeregeldheden geconstateerd binnen de financiële afdeling van Telesur. Volgens de rvc zijn deze zo ernstig dat zij het noodzakelijk acht om de zaak verder te onderzoeken. Bij het Nationaal Vervoersbedrijf is Lesley Daniel geschorst en gisteren is Joyce Rozenhout geschorst door de algemene vergadering van aandeelhouders.

Op basis van de bevindingen van de CLAD zullen vervolg stappen ondernomen worden. “Wanneer blijkt dat mensen onschuldig zijn, dan zullen zij in ere worden hersteld”, aldus Miranda. De functionarissen van de desbetreffende bedrijven zijn, op verzoek van de rvc van de bedrijven, gedurende het onderzoek geschorst.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Delano

goedzo… eerlijkheid duurt het langs… geen vriendjes politiek meer. waar blijft al het geld. iedereen probeert een slatje te slaan waar die werkt…. maar als je zoveel pakt dan moet er schoonschip gemaakt worden. onschuldigen moeten sowieso in ere hersteld worden. in elk bedrijf heb je wel iemand die zijn baas te slim denkt af te zijn..

G.Latchmansing

ik zou zeggen neem een voorbeeld aan Miranda niet lullen maar poetsenAdvertentie

Suriname

Natio spelers gehuldigd door bedrijfsleven

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dankzei hun prestatie voor het plaatsen in e Gold Cup gehuldigd door verschillende bedrijven. Het gaat onder andere om Telesur, Rudisa Agencies en de Hakrinbank.

Lees verder

Suriname

SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Geplaatst

op

door

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot haar diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om haar cliënten en de samenleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkeling van de applicatie.

Medewerkers hebben zich in de afgelopen twee weken reeds wegwijs kunnen maken in de applicatie, maar voor het groter publiek is het compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.

Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZf Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie, omtrent verzekeringsplannen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatie functie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premietabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken.

Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen meegewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmanagement en directieleden die ook nauw betrokken waren in het proces. De app kan via App Store en Play Store gedownload worden.

Lees verder

Meest gelezen

X