Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Miranda maakt schoon schip

Geplaatst

op

door

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie is bezig schoon schip te maken bij alle instellingen die onder zijn ministerie vallen. Zowel bij Telesur, het Nationaal Vervoersbedrijf  als bij de Scheepvaartmaatschappij Suriname zal de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) onderzoek verrichten naar vermeende verduistering van gelden.

Bij Telesur is financieel directeur Russ Headley geschorst. Sinds april 2016 heeft de raad van commissarissen (rvc) ongeregeldheden geconstateerd binnen de financiële afdeling van Telesur. Volgens de rvc zijn deze zo ernstig dat zij het noodzakelijk acht om de zaak verder te onderzoeken. Bij het Nationaal Vervoersbedrijf is Lesley Daniel geschorst en gisteren is Joyce Rozenhout geschorst door de algemene vergadering van aandeelhouders.

Op basis van de bevindingen van de CLAD zullen vervolg stappen ondernomen worden. “Wanneer blijkt dat mensen onschuldig zijn, dan zullen zij in ere worden hersteld”, aldus Miranda. De functionarissen van de desbetreffende bedrijven zijn, op verzoek van de rvc van de bedrijven, gedurende het onderzoek geschorst.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Delano

goedzo… eerlijkheid duurt het langs… geen vriendjes politiek meer. waar blijft al het geld. iedereen probeert een slatje te slaan waar die werkt…. maar als je zoveel pakt dan moet er schoonschip gemaakt worden. onschuldigen moeten sowieso in ere hersteld worden. in elk bedrijf heb je wel iemand die zijn baas te slim denkt af te zijn..

G.Latchmansing

ik zou zeggen neem een voorbeeld aan Miranda niet lullen maar poetsenAdvertentie

Suriname

Apostel Maldonado bezoekt president Bouterse

Geplaatst

op

door

Apostel Guillermo Maldonado heeft gisteren een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Desi Bouterse. De ontmoeting vond plaats op het presidentieel paleis. De geestelijke leider is in Suriname in verband met de driedaagse Super Natural Encounter. ​​

Maldonado en zijn team hebben tijdens het bezoek aan de regeringsleider zowel voor de president als het land gebeden.  De geestelijk leider heeft al gedurende twee dagen de Surinamers kunnen empoweren om te staan in de kracht van God en de bovennatuurlijke wonderen van Jezus Christus te doen. Voor vandaag is er een gebedsdienst gepland op het Onafhankelijkheidsplein.

Bisschop Steve Meye, die ook aanwezig was tijdens het bezoek aan president Bouterse, zegt dat gedurende twee dagen al diensten gehouden zijn in de Anthony Nesty Sporthal, waar God machtige dingen heeft gedaan. Surinamers zijn welkom op het Onafhankelijkheidsplein om het evenement mee te maken. Meye gelooft dat de glorie van God zal neerkomen op de natie Suriname.

Apostel Maldonado zegt dat er een honger bestaat naar Gods woord, mensen hun leven willen verbeteren en Suriname willen veranderen. Hij wijst erop dat verandering niet mogelijk zal zijn zolang God niet wordt uitgenodigd om het eerdergenoemde te realiseren. Volgens hem moet het geloof van de mensen vergroot worden. Dat is dan ook de reden waarom er een driedaagse geestelijke bijeenkomst gehouden wordt. Maldonado is wereldwijd bekend om wonderen die hij heeft verricht. Hij is in Suriname met zijn eigen muzikale begeleiding.

De Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin, is de organisator van de driedaagse Super Natural Encounter. 

Lees verder

Suriname

Geen assembleevergadering zonder antwoorden regering over Centrale Bank van Suriname

Geplaatst

op

door

Zolang de regering geen antwoorden geeft over de perikelen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zal De Nationale Assemblée (DNA) niet vergaderen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft de vergadering over naturalisatie van burgers afgeblazen, omdat de regering nog geen informatie kan verschaffen over de perikelen bij de CBvS.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) had bij aanvang van de vergadering gevraagd waar de informatie van de regering blijft, zoals eerder beloofd was. Ook de schriftelijke informatie die de regering zou toesturen over waarvoor de kasreserve is gebruikt, heeft Simons nog niet ontvangen. 

Minister Soewarto Moestadja, vicevoorzitter van de Raad van Ministers, heeft op de vraag of minister Gillmore Hoefdraad van Financiën alsnog informatie kon verschaffen, meegedeeld dat het niet mogelijk was, omdat zijn collega had afgemeld. De vorige week had Moestadja meegedeeld dat Hoefdraad uitlandig was en in het weekend terug zou zijn. De minister is intussen inderdaad terug, maar was niet in staat om naar het parlement te gaan. 

Na een schorsing is verder afgestemd met de regering. Moestadja deelde mee dat hij contact heeft gehad met president Desi Bouterse. De regering is nog bezig met deze kwestie en kan op een ander tijdstip schriftelijk antwoorden. Hiermee werd geen genoegen genomen.

Wanneer de regering zover is om te antwoorden, zal er weer vergaderd worden, want de kwestie van de CBvS met de stijgende koers is op dit moment het meest belangrijke vraagstuk. Zonder informatie hierover kan er niet verder vergaderd worden. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen