maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mathoera wil meer vrouwen in leidinggevende posities

lees ook ...

Public Health provides supplies to Surinamese students in Cu...

The Surinamese students studying in Cuba have received a shipment of supplies from the Ministry of Health. It is about donating consumables to maintain these students' safety in light of the escalatin...

Minister Krishna Mathoera van Defensie ziet graag meer vrouwen in leidinggevende posities. Er is geen wet in Suriname die vrouwen belemmert om leidinggevende posities in te vullen. Het plaatsen van vrouwen in veiligheidsinstituten is in Suriname geen juridische kwestie, maar een beleidsbesluit. Zo sprak Defensieminister Mathoera op donderdag 25 maart tijdens de virtuele paneldiscussie die ging over de grotere rol die vrouwen kunnen vervullen bij het onderhouden van vrede en veiligheid binnen de internationale gemeenschap. De minister gaf aan dat de regels binnen de Defensieorganisatie voor het vrouwelijk personeel niet discriminerend of beperkend zijn. Suriname heeft in het verleden vaker vrouwen in een leidende rol gehad bij diverse veiligheidsinstituten.

Eén van de belemmeringen die vrouwen ondervinden is de machtsverhouding tussen mannen en vrouwen, vooral binnen het leger waar met een hiërarchie wordt gewerkt. Er is geen acceptatie voor de ontwikkeling van de vrouw, waardoor zij in de meeste gevallen wordt tegengewerkt of ontmoedigd. De gedachtengang bij de mannelijke collega’s is dat vrouwen thuis horen te zijn, omdat zij vinden dat de vrouw fysiek en psychisch niet in staat is moeilijke en stressvolle problemen te overbruggen. Eind december 2020 is het meldpunt molest op de werkvloer ingesteld om ieder geval alle vormen van molest binnen het leger aan te pakken. De minister wil ook een platform hebben voor vrouwelijke leiders waar zij hun ervaringen kunnen delen met andere vrouwen, meisjes, mannen en jongens. Hierdoor kunnen ook de mannen zien waartoe de vrouwen in staat zijn.

Vanwege de overmatige impact van gewapende conflicten op vrouwen, is het volgens de bewindsvrouw van belang dat vrouwen zelf actieve stappen ondernemen in het bereiken en behouden van vrede en veiligheid. De ondersteuning van overheden is hierbij ook van groot belang.  “Vrouwen moeten blijven tonen dat het vrouw zijn nooit een belemmering moet vormen om succes te bereiken of iets uitzonderlijks te kunnen doen. Zij moeten zich nooit laten ontmoedigen door negativiteit en ondermijning. Concentreer je op je doelen. Laat ontmoediging en vooroordelen juist een inspiratie zijn om harder te werken in het bereiken van je doelen”, aldus Mathoera in haar openingstoespraak.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera wil meer vrouwen in leidinggevende posities