maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Mathoera wil meer betrokkenheid vrouwen in het Nationaal Leger

lees ook ...

Schoolgaande moeders kunnen inkomsten genereren met angisa-b...

Op zaterdagmiddag 8 juni 2024 is de training 'Bindwijze in Fosten Angisa (Tai Angisa)', georganiseerd door NAKS in opdracht van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), afges...

“Gelijke deelname en volledige betrokkenheid van de vrouw bij alle inspanningen om vrede en veiligheid te handhaven en te bevorderen is cruciaal in elke samenleving”, merkte minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie op. Minister Mathoera is tijdens de Women Peace and Security (WPS) evenement met als thema “Talent doesn’t have gender: Leadership lessons.” 

Generaal Laura Richardson, Commander van de U.S. Southern Command, was gastspreker tijdens de discussie op het ministerie van Defensie. Minister Mathoera geeft aan dat vrouwen in posities zitten niet vanwege hun geslacht maar vanwege de talenten die zij bezitten. Zij hoopt dat vrouwen in hoge posities een inspiratie zijn voor vele anderen om topposities te bereiken.

De minister meldt dat hoewel er een toename is van vrouwen bij veiligheidsinstellingen en NGO’s, dit echter nog volgens aanvaardbare normen is. “Het aantal vrouwen in leidinggevende posities is zelfs lager.” Zij noemde als voorbeeld het ministerie van Defensie waar slechts 10% vrouw is.

Volgens de defensieminister zijn de vrouwen de helft van de bevolking. “We kunnen deze cijfers beïnvloeden. We zijn gelijk als elk ander lid van de samenleving. Het is niet alleen ons geslacht dat bepaalt wie we zijn, maar vooral wat we doen met de potenties die we hebben”, aldus de bewindsvrouw.

Laura Richardson is een generaal in het Amerikaanse leger die sinds 29 oktober 2021 de commandant is van het United States Southern Command. Ook zij is een rolmodel voor vrouwen. “Elke vrouw moet de kans krijgen om te laten zien wat zij kan,” zegt Richardson.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera wil meer betrokkenheid vrouwen in het Nationaal Leger