donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Mathoera: “Tigrigebied is Surinaams grondgebied en niet van Guyana”

lees ook ...

Vakbond OWOS bij regeringsgebouw voor bespreking EBS-geschil...

De leden van de OWOS, de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), zijn naar het regeringsgebouw gegaan. Waarnemend president Ronnie Brunswijk zal de bond en een delegatie van de Unie...

Het Tigrigebied behoort tot Surinaams grondgebied. Dit benadrukte minister Krishnakoemarie Mathoera, minister van Defensie, in De Nationale Assemblee (DNA). De bewindsvrouw gaf antwoord op vragen gesteld door NDP-fractieleider Rabin Parmessar over illegale activiteiten in dit gebied, waarbij Guyana optreedt als te zijn de eigenaar van het gebied. “Sedert 1969 probeert Guyana het gebied te claimen waartegen de Surinamers protesteren”, zei de minister.

Er zijn rond 23 februari 2023 berichten verschenen in de Guyanese media over het optreden van het Guyanees leger in het grondgebied met betrekking tot illegale mijnactiviteiten en inbeslagname van helikopters. Deze kwestie is niet voorbijgegaan aan de regering. Er is meteen actie ondernomen, benadrukt minister Mathoera.

“Die acties van de regering hebben betrekking op het exact vast stellen welk gebied het was, de grenscommissie informeren, informatie vragen van de Guyanese regering en de minister van Buitenlandse Zaken heeft meteen een gesprek aangevraagd over deze zaak met zijn collega minister van Buitenlandse Zaken van Guyana.”

“De regering slaapt niet en zit niet stil. Deze zaak heeft heel veel prioriteit voor de regering en wordt heel erg serieus genomen,” stelt de minister van Defensie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera: “Tigrigebied is Surinaams grondgebied en niet van Guyana”