donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mathoera roept militairen op tot excelleren

lees ook ...

Nieuw toeristisch perspectief: China schrapt visumplicht voo...

China heeft aangekondigd dat mensen met een Nederlands paspoort tijdelijk vrijgesteld worden van de visumplicht. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen Nederlanders gedurende een...

Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera verkondigde op donderdag 19 oktober dat het ministerie van Defensie blijvend zal investeren in het versterken van het defensieapparaat, met als doel een positieve impact op de gemeenschap te hebben. Bij de aanvang van het opleidingsjaar 2023/2024 van het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) moedigde de minister militairen aan om uit te blinken en grenzen te verleggen. Ze benadrukte dat militairen een bron van inspiratie en een voorbeeld voor de samenleving moeten zijn.

Mathoera benadrukte dat het ministerie tracht binnen zijn mogelijkheden trainingen aan te bieden om kennis te vergaren. “Het is van belang dat deze kennis de prestaties van de gehele defensieorganisatie ten goede komt. Dit betekent dat er geïnvesteerd moet worden in zowel kennis als vaardigheden, alsook in de grondhouding, de attitude en de innerlijke aard van mensen.” Ze drong er bij de aanwezige studenten en instructeurs op aan om zichzelf kritisch te evalueren op hun voorbereiding voor deze rol.

De minister bedankte ook de buitenlandse partners voor de geboden beurzen en andere mogelijkheden om middels trainingen kennis op te doen. Ze prees eveneens de legerleiding voor de behaalde resultaten in het afgelopen opleidingsjaar. Hoewel Mathoera tevreden is, benadrukte ze dat er altijd naar verbetering gestreefd moet worden. Ze spoorde de IDO-leiding en het personeel aan om de opleidingen te benutten voor verdere groei en ontwikkeling.

Ook IDO-commandant, kolonel Justus Hew A Kee, toonde zich verheugd over de start van het nieuwe opleidingsjaar. Hij merkte op dat het afgelopen cursusjaar bijzonder uitdagend was, aangezien er gedurende een langere periode geen opleidingen plaatsvonden.

Hew A Kee benadrukte dat de militairen door middel van deze opleidingen hun defensietaken effectiever kunnen uitvoeren. Hij benadrukte dat zowel militairen als burgerpersoneel kunnen deelnemen aan de verschillende opleidingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera roept militairen op tot excelleren