zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mathoera op werkbezoek naar Frans-Guyana

lees ook ...

The ‘Labor Market Alignment with New Industries’ project is ...

The Program Implementation Unit (PIU), which is in responsible of carrying out the project, is now filled with a program manager, a financial officer, and a procurement officer, bringing the implement...

Minister Krishna Mathoera van Defensie vandaag is vandaag naar Frans-Guyana vertrokken voor een werkbezoek. Op de agenda staat ook een bilaterale meeting tussen Suriname en Frankrijk, waarvan Frans-Guyana een overzees gebied is. Op een conferentie zal de strategische planning  over het Guyanaschild besproken worden.  De bewindsvrouw keert vrijdag terug. 

Suriname en Frans-Guyana werken al langer samen op diverse gebieden. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat eerder dit jaar ons land bezoek kreeg van de Franse militaire delegatie onder leiding van generaal-majoor Xavier Buisson van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana en brigadier-generaal Thomas Lorne uit Parijs. Daarbij zijn verschillende afspraken tussen de Fransen en Suriname gemaakt op het gebied van defensiesamenwerking.

Naast de Surinaamse delegatie, zal ook een delegatie van buurland Guyana voor de conferentie in Cayenne aanwezig zijn. Na de presentaties en het overleg zal de ondertekening plaatsvinden van een gemeenschappelijk veiligheidsmasterplan. Suriname, Guyana en Frans-Guyana staan voor dezelfde uitdagingen op het gebied van veiligheid, personenverkeer, klimaatdreigingen en de strijd tegen drugs en illegale goudwinning. Het is daarom goed om gezamenlijk na te gaan hoe deze aandachtspunten effectiever aan te pakken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera op werkbezoek naar Frans-Guyana