zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
4.2
(5)

Minister Krishna Mathoera stiekem naar Nederland

lees ook ...

Over 90 people have participated in NPS political training

More than 90 persons have improved their political knowledge and abilities over the past six months by taking training courses at the National Party of Suriname's Training Institute (NPS). The accompl...

Minister van Defensie, minister ad interim van Volksgezondheid Krishna Mathoera is in Nederland, terwijl het niet bekend  was gemaakt dat zij daar naar toe ging. Zij was gisteren te gast bij haar Nederlandse ambtsgenoot Kajsa Ollongren. Het bezoek zou in het teken staan van een kennismaking. 

Er is sinds 2020 een nadere defensie samenwerking met Nederland. Daarvoor ondertekenden beide landen vorig jaar een intentieverklaring. Minister Mathoera roemde de voortvarendheid waarmee dat is gebeurd. Zo was er al een uitwisseling voor Surinaams marinepersoneel en is er kennis uitgewisseld ter bevordering van de militaire muziek. Ook is tijdens het recente Nederlandse vlootbezoek ter gelegenheid van de Surinaamse onafhankelijkheidsviering geoefend met de marine van Suriname.

Het afgelopen jaar heeft Nederland Suriname tevens bijgestaan tijdens de COVID-crisis. Defensie stelde zuurstofcontainers en medisch personeel beschikbaar. “Die steun was op dat moment echt heel welkom”, aldus Mathoera. Net als haar Surinaamse collega toonde minister Ollongren zich geïnteresseerd in de samenwerking met Suriname: Ook het komend jaar kijken we naar mogelijkheden voor wederzijdse samenwerking, technische assistentie en kennisuitwisseling, zei ze”

“Tijdens de ontmoeting is tevens gesproken over de mogelijkheid van een Nederlandse jungletraining in Suriname. Op dit moment vindt nog een verkenning in Suriname plaats. Over deze training wordt binnenkort een besluit genomen”, aldus een bericht van het Nederlandse ministerie van Defensie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Krishna Mathoera stiekem naar Nederland