dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
4.2
(5)

Minister Krishna Mathoera stiekem naar Nederland

lees ook ...

Marktverkopers worden straatventers ondanks politieoptreden

Verkopers in de binnenstad, die langs de straten, en voor winkels en bedrijven hun waar aanbieden worden nu hardhandig aangepakt.  Hun koopwaar  wordt door de politie in beslag genomen en de verkopers...

Minister van Defensie, minister ad interim van Volksgezondheid Krishna Mathoera is in Nederland, terwijl het niet bekend  was gemaakt dat zij daar naar toe ging. Zij was gisteren te gast bij haar Nederlandse ambtsgenoot Kajsa Ollongren. Het bezoek zou in het teken staan van een kennismaking. 

Er is sinds 2020 een nadere defensie samenwerking met Nederland. Daarvoor ondertekenden beide landen vorig jaar een intentieverklaring. Minister Mathoera roemde de voortvarendheid waarmee dat is gebeurd. Zo was er al een uitwisseling voor Surinaams marinepersoneel en is er kennis uitgewisseld ter bevordering van de militaire muziek. Ook is tijdens het recente Nederlandse vlootbezoek ter gelegenheid van de Surinaamse onafhankelijkheidsviering geoefend met de marine van Suriname.

Het afgelopen jaar heeft Nederland Suriname tevens bijgestaan tijdens de COVID-crisis. Defensie stelde zuurstofcontainers en medisch personeel beschikbaar. “Die steun was op dat moment echt heel welkom”, aldus Mathoera. Net als haar Surinaamse collega toonde minister Ollongren zich geïnteresseerd in de samenwerking met Suriname: Ook het komend jaar kijken we naar mogelijkheden voor wederzijdse samenwerking, technische assistentie en kennisuitwisseling, zei ze”

“Tijdens de ontmoeting is tevens gesproken over de mogelijkheid van een Nederlandse jungletraining in Suriname. Op dit moment vindt nog een verkenning in Suriname plaats. Over deze training wordt binnenkort een besluit genomen”, aldus een bericht van het Nederlandse ministerie van Defensie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Krishna Mathoera stiekem naar Nederland