donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mathoera garandeert veiligheid op 20 december

lees ook ...

Getto’s in Suriname beloven volledige steun aan vp Bru...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en zijn partij, de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), winnen aan populariteit in grote delen van achtergestelde wijken. In verschillende van deze ...

Defensieminister Krishna Mathoera, heeft gisteren vóór aanvang van de ministersraadsvergadering te kennen gegeven garant te staan voor   orde, rust en veiligheid op woensdag 20 december aanstaande. Hiermee gaf de bewindsvrouw antwoord op vragen van journalisten die meer wilden weten over de rechtszaak van ex-president Desi Bouterse, die tevens hoofdverdachte is in het 8-decemberproces.

“De samenleving kan vertrouwen op de veiligheidsinstanties die ervoor zullen zorgen dat er orde en rust heerst op 20 december.” Dit warenwoorden van de bewindsvrouw.

Ook Mathoera kijkt uit naar de beslissing, en benadrukte dat ze niet in de schoenen van de rechterlijke macht wil staan door een uitspraak te doen over de zaak. De regering zal elke uitspraak van de rechter moeten respecteren.

Echter is het handhaven van de openbare orde, wel een zaak is van de minister van Justitie en Politie. De bewindsvrouw is ervan overtuigd dat de nodige maatregelen zullen worden genomen om de veiligheid op 20 december en op andere dagen te waarborgen. Zij is niet te spreken over degenen, die onnodig paniek in de samenleving willen creëren. De veiligheidsmaatregelen zullen in place zijn.

Defensie heeft geen verzoeken ontvangen voor assistentie op die dag, maar voor de bewindsvrouw zal het een dag zijn zoals alle andere. Het ministerie van Justitie en Politie zal de nodige maatregelen treffen en ondersteuning vragen wanneer het nodig is.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera garandeert veiligheid op 20 december